Alertes
Inici / Educació / Alcalde i regidors visiten el Teresa Coloma amb motiu de l’inici del curs escolar
DSC04587

Alcalde i regidors visiten el Teresa Coloma amb motiu de l’inici del curs escolar

L’inici de curs ha transcorregut amb normalitat malgrat que queden places escolars vacants

S’ha instal·lat un nou ascensor i s’han canviat les finestres del Taquígraf Martí gràcies a una subvenció de 130.000 € de la Diputació de València

Xàtiva, 11 de setembre de 2018.- La corporació Municipal ha realitzat aquest matí la visita institucional del començament del curs escolar, que ha tingut lloc al col·legi d’educació infantil Teresa Coloma. Un inici que ha transcorregut amb total normalitat, malgrat que encara queden algunes places escolars vacants.

«Estem treballant de manera conjunta entre la Conselleria, l’Ajuntament i la Diputació de València per a aconseguir que els centres de Xàtiva estiguen en les millors condicions possibles i que aquelles reivindicacions històriques com la del centre Teresa Coloma, on no s’ha fet cap inversió des de la seua construcció l’any 1979 siguen una realitat. En definitiva, estem satisfets i esperançats en que l’inici del curs siga profitós per al conjunt dels i les alumnes de la nostra ciutat», ha manifestat l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà.

La regidora d’Educació Amor Amorós, per la seua part, ha declarat que «sempre és emocionant començar el curs i vindre a visitar als alumnes. Estem fent una gran aposta per invertir més en els nostres col·legis, coordinant-nos amb la resta de les administracions per a que els edificis estiguen en les millors condicions», i ha afegit que s’està posant ja en marxa la corrent de ciutat educadora, «cuidant totes les actuacions que fem com a institució».

La parada estiuenca ha estat aprofitada per a dur a terme diverses actuacions de manteniment als centres, la més destacada de les quals ha estat la intervenció al Taquígraf Martí, que encara no ha finalitzat. Aquesta ha consistit en l’eliminació de barreres arquitectòniques al col·legi mitjançant la instal·lació d’un nou ascensor, junt amb la substitució d’elements de fusteria a les finestres del centre per tal de millorar l’eficiència energètica de l’edifici. L’actuació ha suposat una inversió d’uns 130.000 euros finançats per una subvenció de la Diputació de València.

Altres actuacions que s’han dut a terme han permés l‘adaptació dels patis dels centres escolars, per tal d’integrar-los com a espai educatiu, tant al Jacinto Castañeda com al Teresa Coloma. Així mateix, destaca l’actuació urbanística de pacificació del trànsit a l’entorn del Martínez Bellver, per tal de poder tallar el carrer per a facilitar l’entrada i eixida dels xiquets amb un major nivell de seguretat. En aquest punt, ressenyar que queda pendent la instal·lació de mobiliari urbà per tal d’impedir estacionaments indeguts en els accessos al centre escolar.

En allò referent a les mesures incloses al Pla Edificant de la Conselleria d’Educació, Xàtiva ja té aprovades inversions que ronden els 6 milions d’euros. Concretament, hi ha pressupostats 314.000 euros per a la remodelació del Teresa Coloma i 5,7 milions d’euros per a la construcció del nou centre del Pla de la Mesquita. A més a més, s’ha recuperat la memòria tècnica de l’ampliació del Josep de Ribera amb un nou aulari, que passarà pel segon plenari del mes de setembre per tal de demanar la delegació de competències a Conselleria. Així mateix, s’està preparant la memòria tècnica per a l’eliminació de barreres arquitectòniques, millora d’eficiència energètica i ampliació d’instal·lacions a l’Attilio Bruschetti.

D’altra banda, durant l’estiu, dins del programa Avalem Joves Plus de la Generalitat Valenciana, s’ha produït la incorporació de 6 nous treballadors al Departament d’Educació: un psicòleg, un treballador social, un tècnic d’integració social, 2 conserges i un administratiu. Aquest increment d’efectius permetrà el desenvolupament de noves tasques com ara actuacions de prevenció de l’absentisme escolar, intensificar la gestió del programa d’aula compartida, posar en marxa el programa de patis oberts al barri al col·legis Attilio Bruschetti i Taquígraf Martí, encetar les activitats d’una nova Escola de Famílies, organitzar el programa d’activitats de la Setmana de l’Educació (que tindrà lloc cap al 20 de novembre) i promoure la creació d’un Consell Municipal de Xiquets i Xiquetes.

En el curs 2018-2019, 4 centres escolars de Xàtiva comptaran amb la jornada contínua: Taquígraf Martí (comença enguany), Teresa Coloma, Gozalbes Vera i Attilio Bruschetti.

Et pot interessar

Dipu beca

Llistat definitiu de persones admeses i excloses en el programa “La Dipu Et Beca 2019”

Llistat definitiu de persones admeses i excloses en el programa “La Dipu Et Beca 2019” CONSULTA EL LLISTAT …