Alertes
Inici / Benestar social i salut / La Generalitat subvenciona l’equipament del centre per a malalts d’Alzheimer de Xàtiva

La Generalitat subvenciona l’equipament del centre per a malalts d’Alzheimer de Xàtiva

En 2019 el Centre Pérez Bruschetti per a malalts d’Alzheimer passarà a formar part de la xarxa pública de dependència gràcies a un acord entre l’Ajuntament i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives

Xàtiva, 18 d’octubre de 2018.- L’Ajuntament de Xàtiva acaba de ser beneficiat amb la concessió d’una subvenció de 19.249 euros per a l’equipament del Centre de Dia Pérez Bruschetti per a malalts d’Alzheimer. La subvenció prové de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana. Es tracta de la tercera major quantia rebuda per les 150 entitats beneficiades en tota la Comunitat Valenciana, la major part d’elles ajuntaments.

A més a més, l’associació i llar d’ancians de la Corona de l’Estrela de Xàtiva també ha rebut una subvenció de 6.251 euros. En total, 25.500 euros per a centres d’atenció a persones majors a Xàtiva.

En el cas del Centre Pérez Bruschetti per a malalts d’Alzheimer, la subvenció ve a cobrir despeses de material ortopèdic divers (3.397 €), equipaments de cuina (1.120 €), noves butaques per als usuaris (12.190,75 €), material informàtic (967,57 €) i material d’oficina (1.073,86 €).

Cal recordar que el Centre Pérez Bruschetti de Xàtiva compta des del mes d’agost amb servei de menjador, i des del passat 15 d’octubre amb servei de transport i acompanyament dels usuaris. Durant l’actual legislatura s’ha arribat a un acord entre l’Ajuntament de Xàtiva i la Generalitat Valenciana amb la intenció de que el Centre passe a formar part de l’oferta de la xarxa de dependència adaptant, millorant i implementant així nous serveis per a que en l’any 2019 el centre oferisca les 35 places de manera gratuïta als seus usuaris formant part així del mapa de recursos que ofereix la Llei d’Atenció a la Dependència.

Et pot interessar

54 treballadors municipals reben formació per a l’ús dels desfibril·ladors instal·lats en edificis públics

El regidor de Sanitat, José Vicente Benavent, anuncia l’adquisició de 15 nous equips per a …