Alertes
Inici / Seguretat, mobilitat i transport / Xàtiva concedeix la Medalla al sacrifici en l’exercici del Deure amb categoria d’Or al Policia Local Alfred Soler Carbó a títol pòstum

Xàtiva concedeix la Medalla al sacrifici en l’exercici del Deure amb categoria d’Or al Policia Local Alfred Soler Carbó a títol pòstum

Imatge: Estudio Federico

L’agent a qui se li atorga aquesta distinció va perdre la vida el passat novembre després de què patira un infart cerebral en acte de servei

Xàtiva, 14 de febrer de 2019.- Hui, a la Comissió de Foment de l’Ajuntament de Xàtiva, s’ha donat compte -i s’ha dictaminat favorable per unanimitat dels membres d’aquesta Comissió- de l’informe proposta per a la Concessió de la Medalla al sacrifici en l’exercici del Deure, amb categoria d’or, a l’agent de la Policia Local Alfredo Soler Carbó.

L’agent Alfred Soler va patir una indisposició el passat 18 d’octubre mentre estava treballant al servei de Base de la Policia Local, i va ser requerit per l’oficial del servei perquè s’absentara del mateix o que acudira al Centre de Salut, rebutjant el mateix ambdues opcions i romanent en el seu lloc de treball. Varen ser uns minuts més tard quan l’oficial de servei va tornar a la Base i, veient que s’agreujava la seua indisposició, l’agent va ser traslladat per una cotxe patrulla al Centre de Salut sent transportat en posterioritat a l’hospital on se li va diagnosticar un infart cerebral. Després de romandre ingressat en estat molt greu en la UCI, l’agent Alfred Soler Carbó va perdre la vida el 7 de novembre.

Degut a «l’alt grau de professionalitat de l’agent pel seu treball, quedant més que demostrat, malgrat trobant-se indisposat pretenia continuar treballant per a no alterar o perjudicar el servei, sense ser conscient de la gravetat del seu estat de salut» tal i com reflexa l’informe proposta, i qualificant-se el fet com a a accident de laboral per el departament de Recursos Humans de l’Ajuntament de Xàtiva i per la Mútua d’Accidents de Treball Unión de Mutuas, i per tant mort en acte de servei, s’ha concedit aquesta distinció a l’agent de la Policia Local Alfred Soler, en base al vigent Reglament sobre Recompenses i Distincions de la Policia Local de Xàtiva i del Decret de la Generalitat Valenciana que regula la Norma Marc dels Cossos de la Policia de la Comunitat Valenciana.

Et pot interessar

El regidor de Mobilitat es reuneix amb el Martínez Bellver per tractar la problemàtica de l’accés al centre

Es plantegen solucions com el canvi d’ubicació de l’entrada al col·legi Xàtiva, 04 d’octubre de …