Alertes
Inici / Seguretat, mobilitat i transport / Junta de Seguretat a l’Ajuntament per abordar el dispositiu especial de falles, Setmana Santa i Pasqua

Junta de Seguretat a l’Ajuntament per abordar el dispositiu especial de falles, Setmana Santa i Pasqua

L’alcalde demana a la Guàrdia Civil que s’intensifiquen les mesures de vigilància a Bixquert

Xàtiva, 12 de març de 2019.- Aquest matí ha tingut lloc una nova reunió de la Junta de Seguretat a l’Ajuntament de Xàtiva. Els distints cossos de seguretat que operen a la ciutat han estat convocats per a abordar el dispositiu de vigilància i protecció que es desenvoluparà de cara a la celebració de les imminents festes falleres. A més de l’alcalde Roger Cerdà i la regidora de Seguretat Ciutadana, Mariola Sanchis, han estat presents el primer tinent d’alcalde i regidor de Mobilitat, Miquel Lorente; la regidora d’Igualtat, Francesca Chapí; el comissari cap de Policia Local, Antonio Collado; el inspector en cap de la Policia Nacional, José Antonio Martínez i el capità de la Guàrdia Civil, Pedro Plaza, que s’incorporen per primera vegada a la Junta Local de Seguretat, i altres representants de la Delegació del Govern, Policia Local, Policia Nacional, Policia Autonòmica i Guàrdia Civil.

Entre els assumptes abordats a la reunió destaca la sol·licitud de reforç a la Policia Nacional per a assegurar una major seguretat en els actes multitudinaris que formen part del programa de festejos de les falles a Xàtiva de 2019. D’altra banda, l’alcalde Roger Cerdà ha demanat a la Guàrdia Civil que s’incrementen les mesures actives de vigilància i protecció de la zona de Bixquert, competència d’aquest cos de seguretat.

Atesa la proximitat de la Setmana Santa i Pasqua, moment de l’any en què es produeix una gran afluència de veïns a Bixquert, el cap de Policia Local, Antonio Collado, ha anunciat que va a entrar en servei el dispositiu de drons de vigilància. La Policia Local compta amb dos agents amb formació i permisos pertinents que els capaciten per al desenvolupament d’aquestes funcions.

A més a més, el cap de Policia ha informat a la Junta de Seguretat que la Policia Local destinarà efectius al retén de Bixquert durant el temps de vacances de Pasqua i que s’estan duent a terme patrulles especials de vigilància de l’àrea de Bixquert per part dels municipals durant les nits de divendres i dissabte. L’alcalde convocarà una reunió amb l’associació de veïns de Bixquert per a informar-los de primera mà de totes aquestes mesures.

No obstant això, des de la Junta Local de Seguretat s’ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat a la població, en el sentit de que Xàtiva és una ciutat segura, donat que no s’aprecien variacions significatives en l’índex de criminalitat a la capital de La Costera, els quals continuen estant per sota de la mitjana de la Comunitat Valenciana.

Et pot interessar

El regidor de Mobilitat es reuneix amb el Martínez Bellver per tractar la problemàtica de l’accés al centre

Es plantegen solucions com el canvi d’ubicació de l’entrada al col·legi Xàtiva, 04 d’octubre de …