Alertes
Inici / Ciutadania / La regidoria de Memòria de l’Ajuntament de Xàtiva i la Delegació de Memòria de la Diputació de València col·laboren en l’atenció a les víctimes de la Repressió durant la Guerra Civil i el Franquisme.

La regidoria de Memòria de l’Ajuntament de Xàtiva i la Delegació de Memòria de la Diputació de València col·laboren en l’atenció a les víctimes de la Repressió durant la Guerra Civil i el Franquisme.

La Delegació de Memòria de la Diputació de València te com a objectiu prioritari el donar suport a qualsevol víctima, ja siga de la Guerra Civil Espanyola o del posterior franquisme, en el compliment dels principis de veritat, justícia i reparació reconeguts per Nacions Unides per al cas d’Espanya. Amb aquest esperit va nàixer l’Oficina d’Atenció a les Víctimes de la Repressió durant la Guerra Civil i el Franquisme. En aquest lloc, tant les víctimes com els seus familiars, poden realitzar totes les consultes que creguen pertinents, des de la localització de la fossa clandestina en la qual va ser enterrat el seu familiar, passant per la recerca de documentació i col·laborar gravant el seu testimoni en una entrevista per l’arxiu d’història oral “La Nostra Memòria”.

Atesa la dificultat de molts dels familiars de víctimes per a desplaçar-se fins a les dependències de l’Oficina a València, la Diputació ha demanat la col·laboració de la regidoria de l’Ajuntament de Xàtiva per tal de possibilitar la itinerància de la dita oficina. Serà el proper dijous, dia 28, quan l’Oficina d’Atenció a les Víctimes òbriga les seues portes a Xàtiva a la Casa de les Dones des de les 10:00 hores fins a les 13.30.

En aquesta oficina s’assessorarà els familiars i víctimes, ja siga per aconseguir nova documentació, com localitzar l’enterrament del seu familiar o bé crear una nova agrupació de familiars de víctimes. Així mateix, es realitzaran entrevistes, per a l’arxiu d’història oral “La Nostra Memòria”. I també, està la possibilitat de fer extracció de mostres d’ADN a familiars de víctimes desaparegudes durant la Guerra Civil o el Franquisme.

L’oficina estarà oberta, en principi, només el dia 28.

Et pot interessar

Foto Lena

L’escola ciutadana Toni Cabezón presenta la seua programació fins a finals d’any

La Regidoria de Participació ofereix dos cursos de formació i unes Jornades Associatives Xàtiva, 6 …