Alertes
Inici / Benestar social i salut / Taller empoderament de la dona

Taller empoderament de la dona

El passat 11 de juny es va iniciar la I edició del 2019 del curs de “Empoderament de la dona” per a la millora dels recursos personals en la vida diària de les 14 participants que van acudir.

Totes elles són dones desocupades Participants en el Progama “T’ Acompanye”, actuació cofinançada per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons social europeu (FSE) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

La facilitadora del curs, ha sigut la psicòloga i tècnica del Programa Sandra Mora. La duració ha sigut de 20 hores amb horari de 9.30 – 14:30h.

empoderament1

L’objectiu principal, ha sigut fomentar la confiança en elles mateixes, la qual cosa s’ha treballat des de diferents áreas. És fonamental aquest tipus de cursos ja que quan s’àmplia la visió de si mateixes, de les seues capacitats i se’ls dota de recursos, la seua realitat immediata comença a canviar,  en la mesura que comencen a generar xicotets canvis personals.

Quan aquests generen, es comença ha fer-se patent una evolució en la manera de col·locar-se en el món, en el seu posicionament i actitud, per la qual cosa es pot observar ràpidament canvis en el seu món extern, en la seua realitat immediata, tant en l’àmbit laboral com en la seua vida personal.

empoderament2

Des del Programa considerem clau aquest curs, ja que incideix en la seua ocupabilitat en la mesura que fomenta actituds més positives a la cerca d’ocupació i els ajuda a sostindre emocionalment la situació laboral i personal que estan travessant. De fet, la valoració de les dones al curs ha sigut molt positiva, generant segons les seues paraules un impacte en la seua vida diària, en el seu estat d’ànim i en la manera d’enfocar les situacions.

Les àrees i objectius més específics de treball han sigut:

  • Fomentar una visió més àmplia del seu autoconcepte i visibilitzar les fortaleses personals que tenen.
  • Identificació de l’estrés en la seua vida i dotar d’eines per a la seua adequada gestió.
  • S’han treballat les vincles afectius, sobretot en relació a la parella, a través d’unes relacions sanes i saludables.

IMG-20190613-WA0000

La metodologia ha sigut variada, d’una banda una exposició teòrica d’aquells continguts que són adequats per a l’augment del seu coneixement, així com dinàmiques grupals en els quals s’afermen.

Un aspecte que considerem fonamental, és crear  espais de confiança i seguretat on les dones puguen compartir les seues experiències. Un espai per a ser escoltades, compreses i valorades des de les dones que són.

empoderament6

 

Et pot interessar

L’Ajuntament de Xàtiva es reuneix amb l’associació «Land of Hope»

L’ONG, amb seu a Xàtiva, va presentar els seus projectes i programes de cooperació internacional. …