Alertes
Inici / Ciutadania / Diumenge s’inicien a Annauir els processos participatius d’elecció d’alcaldes a les pedanies de Xàtiva

Diumenge s’inicien a Annauir els processos participatius d’elecció d’alcaldes a les pedanies de Xàtiva

El cap de setmana següent es votarà a la Torre d’en Lloris i Sorió

El procés d’elecció d’alcalde o alcaldessa pedània de Bixquert arrancarà a setembre

Xàtiva, 16 de juliol de 2019.- Aquest diumenge arranquen els processos participatius d’elecció dels alcaldes o alcaldesses pedanis, amb la convocatòria a la localitat d’Annauir. Tant aquest poble, com ara Torre d’en Lloris i Sorió necessiten alcalde o alcaldessa i es fonamental la participació ciutadana, tant per a la presentació de candidatures com per a la pròpia elecció del càrrec. El procés d’elecció d’alcalde pedani de Bixquert començarà a preparar-se en setembre, donat que aquest procés té una major complexitat degut al seu major nombre de propietaris i habitants i a les característiques pròpies de la zona de disseminat.

Com diu Ricardo Martínez, regidor de Pedanies de l‘Ajuntament de Xàtiva: «d’aquesta manera s’aconsegueix que la ciutadania se senta partícip de tot el procés, involucrant així a totes i tots els habitants amb un mètode transparent i participatiu tenint en compte que ha de ser un procés senzill i ampli». Cal recordar que l’elecció d’alcalde pedani és una prerrogativa de l’alcalde del municipi. Tanmateix, a l’inici de l’anterior mandat, l’Ajuntament de Xàtiva va decidir impulsar un procediment participatiu i democràtic per a les eleccions d’alcaldes i alcaldesses pedanis mitjançant un sistema de consulta popular.

Les votacions començaran a Annauir, el proper diumenge 21 de juliol, d’11 a 13 hores a la Llar Social. En el cas de Sorió, la votació serà en la Casa del Poble, el diumenge 28 de juliol, de 19 a 20.30 hores. Finalment, en el cas de la Torre d’en Lloris, la votació serà en la Llar Social, el diumenge 28 de juliol de 18 a 20 hores.

A les consultes previstes per al present mandat, podran votar totes aquelles persones majors de 16 anys que tinguen al seu nom un domicili en les pedanies o residisquen en aquestes localitats. Els familiars directes dels propietaris, com ara pares, parella, fills i néts també tenen dret a votar. El vot és secret. Per a formalitzar la votació, s’anotara el nom de les persones per d’evitar votacions duplicades. Finalitzat el recompte i comprovades les actes, aquesta informació es destruirà de manera immediata.

Per altra banda, la presentació de candidatures per ser alcalde o alcaldessa d’una d’aquestes pedanies es pot fer mitjançant el correu participacio@ayto-xativa.es fins al 18 de juliol. Per a ser candidat s’han de complir els mateixos requisits que per a votar, llevat que, en aquest cas, s’ha de tenir majoria d’edat. En cas de que sols es presente una única candidatura, la votació quedarà anul·lada, sent triat o triada directament l’alcalde o alcaldessa corresponent. El president i secretari de la mesa seran designats per l’Ajuntament i també en formaran part un representant de cadascuna de les candidatures presentades, en qualitat de vocal. L’Ajuntament de Xàtiva facilitarà tot el material necessari per a les votacions.

Et pot interessar

Xàtiva programa taules informatives amb motiu del Dia Mundial de la Lluita contra la SIDA

L’activitat, dirigida als joves, es desenvoluparà demà divendres als centres de secundària i a les …