Alertes
Inici / Ciutadania / José Antonio Climent repeteix com a alcalde pedani d’Annauir

José Antonio Climent repeteix com a alcalde pedani d’Annauir

Ahir se celebrà el primer dels processos participatius per a l’elecció d’alcalde a les pedanies de Xàtiva

Xàtiva, 22 de juliol de 2019.- José Antonio Climent Climent, el Tojo, va tornar a ser escollit pel veïnat d’Annauir per a ostentar el càrrec d’alcalde de la localitat durant el mandat 2019-2023. Climent va obtenir 115 vots, el 68% dels 170 vots emesos, aconseguint així la seua reelecció. Les votacions es produïren durant la vesprada d’ahir diumenge, amb l’assistència del tinent d’alcalde Ignacio Reig i dels regidors de Pedanies, Ricardo Martínez i de Participació, Lena Baraza.

Els resultats dels altres candidats varen ser els següents: Sergio Perales Arcos, 33 vots; Adoración Peña Belmonte, 13 vots i José Vicente Gramaje Navalón, 5 vots. Dels 170 vots emesos, hi hagueren 2 nuls i 2 en blanc.

Aquesta va ser la primera de les consultes populars per a l’elecció d’alcalde a les pedanies de Xàtiva. El proper diumenge 28 de juliol se celebraran les votacions a la Torre d’en Lloris i Sorió. Pel matí, d’11 a 13 hores, es votarà al Local Social de Sorió, mentre que per la vesprada, de 18 a 20 hores es votarà a la Llar Social de la Torre d’en Lloris.

Cal recordar que l’elecció d’alcalde pedani és una prerrogativa de l’alcalde del municipi. Tanmateix, a l’inici de l’anterior mandat, l’Ajuntament de Xàtiva va decidir impulsar un procediment participatiu i democràtic per a les eleccions d’alcaldes i alcaldesses pedanis mitjançant un procediment de consulta popular.

A les consultes previstes per al present mandat, podran votar totes aquelles persones majors de 16 anys que tinguen al seu nom un domicili en les pedanies o residisquen en aquestes localitats. Els familiars directes dels propietaris, com ara pares, parella, fills i néts també tenen dret a votar. El vot és secret. Per a formalitzar la votació, s’anotara el nom de les persones per d’evitar votacions duplicades. Finalitzat el recompte i comprovades les actes, aquesta informació es destruirà de manera immediata.

Et pot interessar

Protecció Civil de Xàtiva activa el servei de trasllat als col·legis electorals

El servei es pot demanar fins dissabte 9 de novembre Xàtiva, 5 de novembre de …