Alertes
Inici / Dona i igualtat / El personal de l’Ajuntament es forma en matèria d’enfocament de gènere per als pressupostos municipals

El personal de l’Ajuntament es forma en matèria d’enfocament de gènere per als pressupostos municipals

El curs, amb una durada de 20 hores, s’ha iniciat hui i està impartit per la doctora i llicenciada en Economia Francisca Jiménez Martín

Xàtiva, 24 de setembre de 2019.- L’Ajuntament de Xàtiva ha iniciat un curs de formació específica per a l’aprenentatge d’integració de l’enfocament de gènere en els pressupostos municipals, amb l’objectiu de millorar l’eficàcia i l’eficiència de la implementació de les seues polítiques d’igualtat. Es tracta d’un dels deu objectius que compren el II Pla d’Igualtat, en el que es sensibilitza i es forma en igualtat a la plantilla de l’Ajuntament.

El curs, dirigit per la doctora, llicenciada en Economia i experta en Pressupostos Públics amb perspectiva de gènere, Francisca Jiménez Martín, ha començat hui dimarts a la Casa de les Dones i es prolongarà altres tres jornades: demà dimecres 25 de setembre, i els propers dies 1 i 2 d’octubre, amb una durada total de 20 hores.

El programa formatiu consta de diferents continguts agrupats en quatre blocs: marc conceptual i normatiu bàsic, principals metodologies aplicades a l’anàlisi pressupostari amb l’enfocament de gènere, informació i requisits bàsics per a la implementació de pressupostos amb enfocament de gènere en l’administració local i reformulació de programes pressupostaris i elaboració de memòries i informes d’impacte de gènere.

L’objectiu del curs passa per aprendre a elaborar memòries i informes d’impacte de gènere i reformular programes pressupostaris de despesa per a que tinguen un impacte de gènere positiu, així com conèixer el marc conceptual bàsic, la normativa, les metodologies i els instruments precisos per a integrar la perspectiva de gènere en els pressupostos públics d’àmbit local.

Et pot interessar

Oberta la convocatòria per als concursos al voltant del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere

Els dibuixos i cartells poden fer-se arribar a la Casa de les Dones fins el …