Alertes
Inici / Dona i igualtat / La Casa de les Dones alberga demà una xerrada sobre el feminisme gitano

La Casa de les Dones alberga demà una xerrada sobre el feminisme gitano

El divendres es constituirà el Consell de les Dones de Xàtiva

Xàtiva, 15 d’octubre de 2019.- La Casa de les Dones de Xàtiva ha programat per a demà dimecres 16 d’octubre una xerrada sobre el feminisme gitano a càrrec de Silvia Agüero Fernández, que tindrà lloc a partir de les 19 de la vesprada.

La cita girarà en torn a una reflexió de la pròpia Agüero, qui ha explicat que «ser gitana és una honra als meus ancestres, a les dones gitanes de Saragossa, a la meua àvia i a la meua sogra». Segons l’autora, el que es pretén és «gitanitzar el món explicant què és l’antigitanisme i com es manifesta actualment».

El feminisme gitano (o romaní) fa referència al moviment feminista reivindicat per diferents cultures i societats, les quals busquen un fi comú basat en la igualtat de gènere, la lluita contra les desigualtats socials i la defensa de la integració de la dona en diferents àmbits de la societat.

A més a més, aquest divendres 18 d’octubre tindrà lloc també a la Casa de les Dones de Xàtiva la constitució de l’òrgan municipal del Consell de les Dones, l’objectiu del qual és visibilitzar a les dones a les polítiques públiques. L’aprovació de la constitució d’aquest Consell es va produir en el passat plenari municipal.

Et pot interessar

Xàtiva va acollir el II congrés sobre violència de gènere en l’àmbit educatiu

La jornada va reunir al voltant de 300 alumnes de Batxillerat i Formació Professional Xàtiva, …