Alertes
Inici / Ciutadania / Xàtiva promourà la participació juvenil en Secundària amb la campanya d’Alumnat Actiu

Xàtiva promourà la participació juvenil en Secundària amb la campanya d’Alumnat Actiu

S’han preparat una sèrie de tallers i xerrades, a més dels programes de «Corresponsals Juvenils» i «Creant Futur»

Xàtiva, 17 d’octubre de 2019.- Les Regidories d’Educació, Joventut i Participació Ciutadana han preparat una sèrie de tallers i xerrades destinades a fomentar la cultura de la participació juvenil i la millora de la convivència amb els programes d’Alumnat Actiu «Corresponsals Juvenils» i «Creant futur».

La intenció de l’Ajuntament de Xàtiva és promoure l’Educació per a la participació juvenil en quant a valors i a la millora de la convivència en el conjunt de la població adolescent. Per aquest motiu, durant el curs 2019/2020 es desenvoluparan dins del programa d’Alumnat Actiu dos projectes basats en metodologies que pretenen enfortir a grups de joves des del foment d’habilitats per al treball cooperatiu.

El projecte de «Corresponsals juvenils», ja ve desenvolupant-se a Xàtiva des de l’any 2017, i té com a objectiu generar grups d’estudiants voluntaris als instituts que servisquen d’enllaç entre el Centre d’Informació Juvenil i els mateixos centres educatius, acostant tant la informació com els recursos a més d’organitzar activitats del seu interès. D’altra banda, el projecte «Creant futur», que ja es va implementar el passat any, consisteix en una experiència d’aprenentatge per a la participació juvenil en la que l’alumnat d’ESO rep una formació en educació en valors i habilitats per al treball en equip.

La campanya d’Alumnat Actiu encetarà el proper mes de novembre les dinàmiques d’educació per a la participació del «Creant Futur», i obri les candidatures per al voluntariat dels !Corresponsals Juvenils», accedint a les aules de 2º i 3º d’ESO de tots els centres de Secundària de la ciutat, amb la voluntat d’apropar-los els serveis que s’ofereixen des de l’Ajuntament de Xàtiva.

Et pot interessar

Protecció Civil de Xàtiva activa el servei de trasllat als col·legis electorals

El servei es pot demanar fins dissabte 9 de novembre Xàtiva, 5 de novembre de …