Alertes
Inici / Cultura i oci / La Casa de Cultura inaugura una exposició sobre els 100 anys de la Plaça de Bous de Xàtiva

La Casa de Cultura inaugura una exposició sobre els 100 anys de la Plaça de Bous de Xàtiva

La cita tindrà lloc a les 20 de la vesprada a la sala d’exposicions de la primera planta

 

Xàtiva, 19 de novembre de 2019.- La Casa de Cultura de Xàtiva acollirà demà dimecres a les 20 de la vesprada la inauguració d’una exposició amb motiu del compliment del primer centenari de la construcció de la Plaça de bous de Xàtiva, que s’albergarà a la sala d’exposicions de la primera planta.

La mostra comptarà amb 20 panells en els quals s’explicarà de forma cronològica, amb fotografies i informació textual, els cent anys d’història i les efemèrides més rellevants de la infraestructura, fent també un recorregut als antecedents i a les places anteriors a la mateixa. A més a més, també es mostraran algunes fites taurines com la correguda en la que van actuar Joselito i Belmonte, la del Cordobés l’any 1969 o la correguda en la que Enrique Ponce va indultar un bou.

Altres panells representaran les alternatives que s’han realitzat a la Plaça, a més de les activitats alienes a la temàtica taurina realitzades en l’emplaçament, els toreros que han eixit de Xàtiva o que han acudit a la localitat, així com els empresaris que han gestionat la Plaça al llarg d’aquest temps.

L’exposició romandrà oberta fins el proper dia 28 de novembre.

Et pot interessar

Aprovada la renovació del Pla Estratègic de Subvencions de l’Ajuntament de Xàtiva 2020-2022

Aquest Pla permetrà agilitzar l’eficàcia i eficiència en la gestió de la despesa pública de …