Alertes
Inici / Dona i igualtat / Xàtiva va acollir el II congrés sobre violència de gènere en l’àmbit educatiu

Xàtiva va acollir el II congrés sobre violència de gènere en l’àmbit educatiu

La jornada va reunir al voltant de 300 alumnes de Batxillerat i Formació Professional

Xàtiva, 26 de novembre de 2019.- Passat divendres 22 de novembre, el saló d’actes de l’IES La Costera de Xàtiva va albergar la segona edició del congrés sobre violència de gènere a l’àmbit educatiu, organitzat per el Departament de Violència de Gènere de la Policia Local de Xátiva i per l’IES Josep Ribera, amb la col·laboració de l’IES La Costera. Assistiren prop de 300 alumnes de primer de Batxillerat i alumnes de distints mòduls de formació professional.

Actuaren com a ponents Susana Serra, magistrada del Jutjat d’Instrucció nª 2 de XATIVA, especialitzat en violència de gènere; Antonio Collado, comissari cap de la Policia Local de Xàtiva; Mº Pilar Domínguez, professora de Psicologia de la Universitat de València; Caren Pérez, víctima de violència de gènere i Arturo Tormo, coordinador del Grup contra la Violència de Gènere de la Policia Local de Xàtiva.

La primera ponència, a càrrec de Caren Pérez, va ser el testimoniatge directe d’una víctima, qui va parlar de la seua vivència com a dona maltractada, de les agressions patides i de com va poder refer la seua vida. En la segona ponència, Antonio Collado va contextualitzar les referències normatives a la llei de protecció contra la violència de genere i les actuacions policials relacionades amb aquestos delictes.

Per la seua banda, la psicòloga Mº Pilar Domínguez va centrar la seua intervenció sobre les emocions, les relacions i el cicle de la violència entre els joves. Finalment, la jutge Serra va explicar el tractament penal dels casos de violència de gènere i les mesures judicials relacionades. L’acte va concloure amb un torn obert de paraula per part dels assistents.

Et pot interessar

S’inicien les obres d’interconnexió de col·lectors a la plaça Espanyoleto

L’operació suposarà una inversió de 20.000 euros amb recursos propis i té una durada estimada …