Alertes
Inici / Benestar social i salut / Xàtiva programa taules informatives amb motiu del Dia Mundial de la Lluita contra la SIDA

Xàtiva programa taules informatives amb motiu del Dia Mundial de la Lluita contra la SIDA

L’activitat, dirigida als joves, es desenvoluparà demà divendres als centres de secundària i a les zones d’oci nocturn de la ciutat

Xàtiva, 28 de novembre de 2019.- La Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPPCA) de Xàtiva, conjuntament amb el Consell de la Joventut de Xàtiva i la regidoria de Joventut, han preparat una sèrie d’activitats per a commemorar i informar sobre el Dia Mundial en la Lluita Contra la SIDA, que es celebra oficialment el proper diumenge 1 de desembre.

Les accions es realitzaran aquest divendres 29 de novembre tant als diferents centres de secundària de la ciutat com a les zones d’oci nocturn de Xàtiva, amb la finalitat d’apropar als més joves informació d’interès i prevenció de les conductes de risc que posen en perill la salut sexual de les persones. Entre aquestes accions es troben la sensibilització de la població jove i adulta sobre els riscs de dur a terme conductes sexuals poc segures, la promoció de l’ús d’anticonceptius eficaços per previndre el VIH i altres malalties de transmissió sexual, i el lliurament de material divulgatiu i preservatius com a principal mètode de protecció davant una possible MTS.

La importància d’aquestes campanyes de prevenció resideix en que després de la seua consolidació, el nombre de casos notificats a Espanya des de l’any 1996 va experimentar un progressiu descens. A dia de hui, a Espanya hi ha prop de 145.000 persones infectades per VIH (16.000 a la Comunitat Valenciana), però tan sols 1 de cada 5 persones sap que és portadora de la malaltia, el que resulta un problema pel risc d’infecció i transmissió que implica aquesta patologia.

A l’any es diagnostiquen al voltant de 4.000 nous casos, dels que quasi la meitat (46%) es detecten en fases avançades de la malaltia. El 11% dels nous casos a Espanya són joves d’entre 15 i 24 anys.

Et pot interessar

El JOC es consolida com a espai lúdic i social en el seu primer aniversari

Per aquest lloc, gestionat per les regidories de Benestar Social i Joventut, passen setmanalment centenars …