Alertes
Inici / Cultura i oci / Xàtiva estrena la pel·lícula-documental dedicada a la memòria de l’ex Conseller de Cultura Bosch i Morata

Xàtiva estrena la pel·lícula-documental dedicada a la memòria de l’ex Conseller de Cultura Bosch i Morata

La cita tindrà lloc al Gran Teatre demà a les 20 de la vesprada, i comptarà amb la presència dels directors Rafa Alborch i Miquel Notari

Xàtiva, 4 de febrer 2020.- El Gran Teatre de Xàtiva acollirà aquest dimecres 5 de febrer, a partir de les 20 de la vesprada, l’estrena de la pel·lícula-documental «Bosch i Morata. Sempre els 4», que tracta la vida i l’exili d’aquesta destacada figura cultural i política de la II República al territori valencià, i natural de Xàtiva.

La presentació contarà a més amb un cinefòrum en el que participaran els directors del film: Miquel Notari i Rafa Alborch. Aquest últim ja va estar present la passada setmana en la inauguració de l’exposició «Dues guerres, un record» a la Casa de Cultura de Xàtiva, en una mostra en la que es pot visitar una nodrida representació de documents i materials propietat de Bosch i Morata, que van marcar la seua vida tant a València com posteriorment a Mèxic, on va morir.

La pel·lícula documental, que compta amb la col·laboració de l’Institut Valencià de Cultura, ha estat rodada a llocs com ara Xàtiva -on va nàixer el protagonista-, i també a Mèxic, on es va exiliar en 1938 fins la seua mort dotze anys més tard. El treball es centra en la història de la seua emigració a Amèrica, i compta entre d’altres amb el testimoni del cronista oficial de Xàtiva, Agustí Ventura.

L’Ajuntament de Xàtiva ha participat en aquest projecte mitjançant una subvenció de 6.000 euros per a la seua filmació, a càrrec de Endora Producciones, en un llargmetratge que respon a raons de caràcter de recuperació de la memòria, imperatiu marcat per la Llei 14/2017 del 10 de novembre de Memòria democràtica i per a la convivència de la Comunitat Valenciana.

La pel·lícula tornarà a projectar-se el dijous 6 de febrer a les 11:30, en una sessió especial destinada als instituts de la ciutat, i que comptarà també amb la presència dels directors Rafa Alborch i Miquel Notari.

Les entrades per a poder accedir a la projecció, que són totalment gratuïtes però amb aforament limitat, es poden adquirir en la Casa de Cultura de Xàtiva.

Et pot interessar

El Concurs de Joves Intèrprets Ciutat de Xàtiva atorga els premis de la categoria de vent-metall

La cita continuarà aquest cap de setmana amb l’especialitat de corda fregada Xàtiva, 26 de …