PROGRAMACIÓ GRAN TEATRE (FINS A JUNY 2016)

GRAN TEATRE DE XÀTIVA

PROGRAMACIÓ GENER – JUNY 2016

Gener 2016

Dissabte 2 de gener

19.00h Música Jove Orquestra Simfònica de Castelló

Entrades: 3€

PROGRAMA

I Part

Obertura Egmont op.84 L.van Betowen

Concert en re major per a viola i orquestra HOFFMEISTER

Alegro

Adagio

Rondó

II Part

Simfonia nº 7 op. 131 PROKOVIEV

Moderato

Alegretto

Andante Espressivo

Vivace

Diumenge 3 de gener

18.00h Teatre familiar Teatro Paraiso presenta “Pulgarcito”

Entrades: 5€

“Els clàssics ho són per la seua capacitat de resultar contemporanis en qualsevol temps. “Pulgarcito” és un conte en què un xiquet menut i enginyós salva a tots els seus germans i a la seua família, després que els seus pares desesperats hagen hagut d’abandonar-los en el bosc per falta de recursos. Són diversos els temes que Perrault aborda en la seua versió del conte i, sens dubte, un d’ells és el de l’abandó. Nosaltres presentem el conte privilegiant este tema i contextualitzant-ho en una situació que no deixarà de reclamar paral·lelismes amb la societat actual. Qui busque el “Pulgarcito” de Perrault trobarà el que busca com també ho farà qui desitge trobar una visió nova i estimulant. Divertit per als xiquets i commovedor per als adults (encara que tal vegada resulte el contrari) , presentem el conte a través de la relació d’un fill amb son pare. I és per això que este és un espectacle especialment ideat per a pares i fills. Segons es diu, els contes es van inventar per a adormir els xiquets i despertar als adults, però i si els pares foren els xiquets i els fills els adults?.”

Dijous 14 de gener

22.00h Teatre (Valencià) La Pavana Teatre presenta “1h i ½ de retard”

Entrades: 15€ i 12€

“En esta nova comèdia, el francés Gerald Sibleyras ens presenta a un vell matrimoni que ha sigut invitat a un sopar amb uns amics. Martín amb les claus en la mà i disposat a eixir es sorprén quan Laura es resistix a acompañar-lo… necessita parlar. D’ella. D’ell. De la parella. Dels seus fills, de la seua vida en comú i de la seua imminent prejubilació… La seua discussió, provocarà finalment que acudisquen una hora i mitja tard al sopar previst. La resta haureu de descobrir-ho en el teatre…”

Febrer 2016

Divendres 5 de febrer

22.00h Teatre (Castellà) Producciones el Barrio presenta “El Rey”

Entrades: 15€ i 12€

“Quin paper ha jugat la monarquia a Espanya en els últims quaranta anys? A quins fins ha servit? Quins són els objectius de la monarquia espanyola per a les properes dècades? El Rei és una ficció el personatge central se de la qual flama Joan Carles I. Un home que, en l’epíleg de la seua vida, cau de la cima al soterrani. Almenys, simbòlicament Un home que, segons pareix, ja no servix. Encara que va servir molt. Però, ¿ per a què? Per a qui? Altres personatges d’este relat completament lliure són El senyor Juan de Borbó, Francisco Franco, Chicho Sánchez Ferlosio, Henry Kissinger, Adolfo Suárez o Felipe González. Un món d’hòmens en lluita per construir el món tal com ho conceben. El president de l’Associació per a la recuperació de la memòria històrica, Emilio Silva, afirma que “la construcció d’ignorància sobre el nostre propi passat és política d’estat en España”. El Rei, quinta producció del Teatre del Barri, és una ficció contra la ignorància. Amb la convicció que només pot canviar la seua realitat aquell que la coneix.”

Text i direcció: Alberto San Juan · Elenc: Luis Bermejo, Guillermo Toledo i Alberto San Juan · Il·luminació: Andrés Lima · Escenografia: Teatro del Barrio amb la col·laboració de Beatriz San Juan · Assessorament històric: Noelia Adánez (Contratiempo)

Dissabte 13 de febrer

21.00h Música Royal Records Presenta “Il Bello Canto”

Entrades: 10€

Vicent, Hèctor, Josema i Alberto, quatre veus valencianes formades al Palau de les Arts i vocalment per Plácido Domingo

Març 2016

Dijous 3 de març

22.00h Teatre-Musical Las Reinas Magas presenten “Chao chochín”

Entrades: 15€ i 12€

“Chao Chochín”, de Las Reinas Magas, recupera el sabor de la revista i es un homenatge als artistes i teatres ambulants d’eixa època i en especial, al teatre ambulant de “Manolita Chen”. També sorgís com homenatge als artistes, al Teatre i l’esforç i sacrifici cada vegada més explícit en el que tinguem que viure els artistes que a poc a poc anem tornant als carromatos.

Abril 2016

Dijous 14 d’abril

22.00h Teatre (Valencià) La Teta Calva presenta “Penev”

Entrades: 15€ i 12€

Argument

Penev és una obra sobre persones de segona mà, usades, cansades. Sobre ànimes en bescanvi. Un àlbum de croms sense acabar, és com quedar segon. Un pensa que ho va a aconseguir però no és així. En Penev es parla del passat idolatrat, d’una festa, Dels Spotniks, de Fraçoise Hardy, d’una vorera, de Penev, d’Arias, de Belodedici… Es parla de futbol i de teatre. Toni Agustí i Xavo Giménez dediquen un seré crit als seguidors i a la platea; hola fons nord! Un càntic desesperat a l’afició perquè llevant els ànims d’un equip infestat de frustracions.

Actors: Xavo Giménez i Carles Sanjaime/Toni

Autor: Xavo Giménez

Director: Xavo Giménez i Toni Agustí

Diumenge 17 d’abril

18.00h Teatre familiar (Castellà) Marie de Jongh presenta “Kibubu”

Entrades: 5€

Espectacle recomanat per la “RED NACIONAL DE TEATRO Y AUDITORIOS”

Un espectacle sobre el respecte i la llibertat”

Xebas i Cocó formen una parella artística de pallassos amb més il·lusió que èxit.

Per al proper espectacle que preparen, Xebas decideix introduir un element amb el que pretén donar la campanada:: un goril·la de veritat. Està convençut de que si el domestica i li ensenya els diversos números, la seua sort canviarà i guanyaran els aplaudiments del públic.

En canvi, no es tant el goril·la el que dependrà d’aquesta experiència; Xebas i Cocó van a dependre una lliçó que mai oblidaran.

Divendres 22 d’abril

Demostració d’Acrogimnàstica

Alumnes del IES Dr Simarro i IES José de Ribera

Dissabte 23 d’abril

Dansa-Ball Concurs Internacional de Ball La Pointe

Dissabte 30 d’abril

19.00h i 21.30h Teatre (Castellà) Coco’s Teatre presenta “Looking for Theaheart”

Entrades: 10€

Maig 2016

Dijous 19 de maig

22.00h Teatre (Castellà) Meridional Producciones presenta “Los esclavos de mis esclavos”

Entrades: 15€ i 12€

TEXTO

Julio Salvatierra

DIRECCIÓN

Álvaro Lavín

REPARTO

Elvira Cuadrupani, Inés Sánchez, Fran Cantos y Álvaro Lavín

DISEÑO DE ILUMINACIÓN

Luis Perdiguero

MÚSICA

Alberto Granados

DISEÑO Y REALIZACIÓN DE VESTUARIO Y ATREZZO

Guadalupe Valero

ESPACIO ESCÉNICO

Meridional Producciones

FOTOGRAFÍA 

Diego Conesa

TÉCNICO ILUMINACIÓN

Ignacio De Los Ríos

DISEÑO GRÁFICO

Marianna Obregón

PRODUCCIÓN

Meridional Producciones

Varios cooperantes secuestrados en una cueva, en las montañas de Afganistán, junto con uno de sus captores: son cuatro víctimas de la situación geopolítica y de su propio deseo de acción. ¿Qué pueden hacer? ¿Cómo sobreviven? Esta nueva obra de Meridional explora el día a día soportado por los rehenes en oriente medio, cuya fuerza surge de la comunicación, a la vez sutil y mundana, del humor, el ingenio y la esperanza. Y a la vez aprovecha para plantear cuestiones a las que quizás no todos demos las mismas respuestas.

Con una decidida apuesta por contar historias universales desde pequeños microcosmos, esta nueva aventura de los creadores de Qfwfq, Miguel Hernández, Romeo, Cyrano, Calisto y tantos otros, se centra en el intenso y extremo universo interpersonal elaborado a lo largo de un prolongado secuestro. ¿Cómo superar el miedo, la inactividad, el encierro, el aburrimiento, la falta absoluta de información, las diferencias políticas y personales, encerrados en una situación límite?

Rober, Ismail y Anik, europeos ligados al mundo de la cooperación, junto a Amina, mujer talibán convencida de su situación, van superando las crisis diarias gracias a una mezcla inestable de decisión, sentido común, locura, humor, rabia, secretos, comunicación, ternura y suerte. Y a la vez dejándonos entrever la trama de la gruesa tela geopolítica en la cual están, y estamos todos envueltos.

Concebida desde una concepción a la vez comprometida y festiva del teatro, para su elaboración se ha documentado en relatos escritos por rehenes reales (fundamentalmente: An evil cradling, de Brian Keenan, profesor irlandés cuatro años y medio en poder de integristas chíies en Líbano; y Captive, de Jere Van Dyk, periodista americano cautivo dos meses en una prisión talibán de las montañas), así como en numerosas noticias y artículos diversos.

Pero se ha escrito pensando fundamentalmente en el teatro. En ofrecer un material rico al actor y una complicidad al público, creando un texto escénico donde los sentimientos, las sugerencias, el humor y la poesía también tienen cabida.

Juny 2016

Dijous 2 de juny

22.00h Teatre (Castellà) Focus-Teatre Romea presenten “Panorama des del puente” d’Arthur Miller, amb Eduard Fernàndez

Entrades: 15€ i 12€

En 1955, diez años después del desenlace de la Segunda Guerra Mundial, la inmigración ilegal es una realidad generalizada en los Estados Unidos. Eddie Carbone, un honrado trabajador de origen italiano, vive obsesionado por la pasión devastadora que siente hacia su sobrina, a quién recogieron él y su esposa, tras quedarse huérfana. Una situación insostenible que le superará, le hará traicionar a su familia y romperá la ley del silencio establecida entre los trabajadores, mayoritariamente inmigrantes, del puerto de Nueva York.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...