EL CONSELL AGRARI INTEGRA PRODUCTORS ECOLÒGICS I DE PROXIMITAT

A proposta del primer tinent d’alcalde, Miquel Lorente, en el proper plenari s’aprovarà una modificació dels estatuts del Consell Agrari Municipal amb la finalitat de donar cabuda als representants dels agricultors de la llotja del mercat a l’engròs i als representants de l’agricultura ecològica de la ciutat. Lorente ha assenyalat “que la nova realitat implica apostar ben fort pels productes de la terra, per la producció ecològica, per la venda directa i pels circuits curts de comercialització. Per això és vital que els seus representants tinguen veu en l’Ajuntament i aquesta siga escoltada en les diferents institucions”. Per a Lorente “ara toca posar-se a treballar colze a colze amb aquesta gent i defendre els seus interessos front les grans cadenes de comercialització”.

Per altra banda, el passat divendres Miquel Lorente s’entrevistà en Conselleria amb Natxo Costa, director general de comerç i consum, per tractar diversos temes i entre ells les possibles vies per facilitar la comercialització dels productes agrícoles de proximitat. Finalment s’ha informat que durant el proper mes de gener serà convocat novament el Consell Agrari Municipal amb l’objecte de començar a planificar l’activitat de l’exercici 2016.

El Consell Agrari Municipal està compost per integrants dels partits polítics amb representació municipal, de la Comunitat de Regants de la Vega de Xàtiva, de sindicats, de l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA) i de la Unió de Llauradors. Ara s’incorporarà la llotja de llauradors del mercat a l’engròs i l’associació d’agroecologia i agricultura sostenible, Xarxa Llauradora de les Comarques Centrals.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Descarrega la notícia

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...