XÀTIVA LLUITARÀ PER SER EL POBLE MÉS “ENVIDRIABLE” DE LA COMUNITAT

La regidoria de Media Ambient ha presentat hui la campanya “Un Poble Envidriable” dissenyada per Ecovidrio. La iniciativa pretén incrementar el volum de vidre que es recicla a Xàtiva i conscienciar la població d’esta pràctica d’una manera divertida i amb el joc com a base.

Un Poble Envidriable”, planteja el repte a tots els veïns i veïnes de Xàtiva d’aumentar, almenys un 15%, el volum de vidre de reciclat. Però a més, el repte implica ser una de les 5 localitats de les 20 que hi participen, on més haja crescut esta xifra. Entre les guanyadores del repte es sortejarà la habilitació un parc amb zona infantil. Ens sembla una manera molt lúdica de conscienciar i educar la gent en la sostenibilitat. Saber que cada envàs de vidre que tires pot ajudar-nos a aconseguir un parc és un al·licient afegit”, ha dit la regidora de Medi Ambient, Pilar Gimeno (Compromís).

Les poblacions que concursen han sigut seleccionades per no arribar a la mitjana de vidre reciclat per habitant i any. El 2014 esta xifra es situà en 15,7 kg. per habitant i any mentre que a Xàtiva fou de 13,7 kg.

Per aconseguir el repte Ecovidrio col·locarà cartells informatius als contenidors verds i a més, situarà a l’Albereda dos contenidors dissenyats especialment per a la campanya. “Es distribuiran cartells pels comerços i també es treballarà la promoció en xarxes socials perquè del que es tracta és d’implicar a tota la ciutadania”, ha dit Gimeno. D’altra banda, també es proveirà de carros especials els establiments d’hostaleria que ho demanen per facilitar el reciclat.

El concurs durarà 3 mesos (desembre, gener i febrer) i el que es mesurarà és el vidre recollit durant este temps i el seu increment respecte el mateix període de l’any passat. L’objectiu: incrementar la quantitat en, almenys, 13.344 kg.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Descarrega la notícia

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...