ELS PRESSUPOSTOS DE 2016 S’APROVEN EN EL DARRER PLENARI ORDINARI DE L’ANY

Els pressupostos municipals de 2016 varen ser aprovats en el plenari ordinari d’ahir, darrer de l’exercici, amb els vots a favor de PSPV-PSOE, EU i Compromís, l’abstenció de PP i el vot en contra de Ciudadanos. La portaveu del PP, Mª José Pla, va criticar la pujada de 500.000 € en el capítol de personal així com el manteniment de la quantitat pressupostada per al museu, demanant que l’equip de govern “sàpiga mantenir la bona situació econòmica en que es trobaren l’Ajuntament”. L’alcalde Roger Cerdà va respondre que “23’3 milions d’euros en préstec bancaris i 11 milions d’euros en factures impagades als caixons no són una bona situació econòmica”.

El tinent d’alcalde i portaveu d’EU, Miquel Lorente, va insistir en que estem front a uns pressupostos de transició, “on ha hagut més participació dels grups municipals que als darrers 20 anys”, destacant la incorporació per primera vegada d’un informe de la regidoria de la Dona per a que el pressupost contemple una perspectiva de gènere en les actuacions municipals. Per la seua banda, la tinent d’alcalde i portaveu de Compromís, Cristina Súñer, va defensar els pressupostos remarcant “els 915 mil euros en inversions reals front als 50 mil de 2015; eixa és la diferència”.

Súñer va dir que les al·legacions en referència al PAI Cànyoles no responen a la realitat, desmentint algunes de les dades que figuraven en aquell document. Segons la també regidora d’Urbanisme, l’Ajuntament vol revertir la situació de les parcel·les urbanes afectades per tal que tornen a la seua condició original de classificació agrícola. Finalment, el portaveu del PSPV-PSOE, Ignacio Reig, va respondre a Pla que podia haver al·legat sobre la situació del museu en la comissió corresponent i que “l’increment del capítol de personal es deu al desastre de l’herència que ens han deixat vostès al conservatori. En qualsevol cas, el que no farem mai és recolzar a un tinent d’alcalde imputat pel presumpte cobrament de tres milions d’euros en comissions o a un alcalde al qual tota Espanya ha sentit comptar bitllets en un cotxe”.

Nou Consell Econòmic i Social i reactivació del Consell Agrari

El plenari contemplava el debat sobre els estatuts de dos òrgans de participació, tals com el nou Consell Econòmic i Social de Xàtiva (CESX) i el Consell Agrari Municipal. Els estatuts del nou CESX s’aprovaren amb els vots a favor de tots els grups municipals, a excepció de l’abstenció de Compromís. La raó cal trobar-la en la no inclusió del sindicat Intersindical Valenciana com a membre del consell, tal com va explicar Cristina Súñer en la seua intervenció. Miquel Lorente, regidor de l’àrea de Promoció Econòmica, va explicar que aquelles entitats que no superen un 15% de representativitat no poden formar part del consell, segons la llei 21/1991.

Respecte del Consell Agrari, es votava la modificació dels estatuts per tal d’incorporar a representants de la Llotja de Llauradors del Mercat a l’Engròs, així com de la xarxa de productors d’agricultura ecològica de les Comarques Centrals, tal com va explicar Lorente. La modificació va ser aprovada per unanimitat. Roger Cerdà va mostrar la seua alegria per la reactivació d’aquest òrgan, que va qualificar com a una reivindicació històrica dels llauradors de la ciutat. L’únic dubte al respecte va ser expressat pel portaveu de Ciudadanos, Juan Giner, qui va preguntar si cap membre del Consell Agrari anava a rebre remuneració per part de l’Ajuntament, extrem aquest desmentit per Miquel Lorente i Ignacio Reig en els seus respectius torns d’intervenció.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Descarrega la notícia

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...