XÀTIVA SUPERA EN 397.490 € LA PREVISIÓ D’INGRESSOS DE 2015

L’Ajuntament de Xàtiva ha rebut aquest any el seu regal de Nadal per avançat. La liquidació d’ingressos del mes de desembre que el servei de recaptació de la Diputació de València (SGT) ha remés a l’Ajuntament ascendeix a la quantitat de 1.362.269 euros. Això suposa superar en 397.000 euros les previsions inicials del consistori.

El regidor d’Hisenda, Ignacio Reig explica les raons d’aquesta liquidació positiva: “esperàvem liquidar per sobre de previsions l’exercici de 2015, encara que el resultat final és particularment favorable. Estem satisfets perquè veiem que hi ha marge de millora en la recaptació sense haver de pujar els impostos, cosa que obri la porta a futures rebaixes”. L’Ajuntament de Xàtiva ha tancat la recaptació d’impostos de 2015 en 13.133.528 euros, front als 12.736.038 de 2014, malgrat una rebaixa de l’IBI del 5%.

Cada mes, el SGT fa una previsió d’ingressos a Xàtiva de 830.000 euros. Quan arriba desembre, el servei de recaptació liquida els ingressos de tot l’exercici fiscal. Tot l’import que supere aquesta quantitat suposa batre les previsions de 2015.


Major gestió, menor pressió fiscal

L’Ajuntament de Xàtiva ha realitzat inspeccions d’impostos pendents des de fa anys. Així s’ha realitzat una campanya per requerir impagaments a titulars de guals permanents, terrasses de bars, aigua potable o noves altes d’IBI. El regidor Reig ho té clar: “si tots paguem, i paguem el que ens correspon, al final tots pagarem menys. S’ha acabat la impunitat fiscal”, conclou.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Descarrega la notícia

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...