LORENTE S’INTERESA PEL PROGRAMA DE PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS D’ONTINYENT

El primer tinent d’alcalde, Miquel Lorente ha visitat hui la veïna ciutat d’Ontinyent per interessar-se pel programa d’elaboració de pressupostos participatius, “Ontinyent Participa”. Lorente s’ha reunit amb Virtudes González, regidora de Ciutadania; Jaime Peris, coordinador de l’àrea de Política per a les Persones i Paula Garcia, regidora d’Igualtat. El sistema d’Ontinyent ofereix la possibilitat de que els ciutadans decidisquen quines inversions ha de dur a terme l’ajuntament, triant sobre una relació de propostes efectuades pels propis veïns.

Lorente ha declarat que “als pressupostos que aprovàrem en el darrer plenari hi ha hagut més participació dels grups polítics que en 20 anys. De tota manera, són uns pressupostos de transició, ja que hem d’avançar en assolir una major quota de participació ciutadana en la seua elaboració, de manera directa”.

D’altra banda, el regidor de Participació Ciutadana, Miquel Alcocel ha fet una valoració positiva del treball d’aquesta àrea al llarg dels primers 6 mesos de la legislatura. Alcocel ha destacat que “el passat plenari vàrem aprovar els estatuts del Consell Econòmic i Social de Xàtiva, així com l’ampliació del Consell Agrari. També hem posat a funcionar un nou Consell de les Dones de Xàtiva, ampliant-lo significativament i recolzant-lo per a que tinga la potència i repercussió que cal en matèries tan sensibles com la igualtat o la lluita contra la violència masclista”.

Alcocel creu que s’han donat importants avanços en poc de temps. Per al regidor, les reformes dutes a terme en els distints consells municipals esmentats, als quals cal sumar les actuacions en el Consell Local d’Acció Social i en el Consell Esportiu, “suposen un clar pas endavant per a que la ciutadania tinga una major presència i participació en la gestió municipal. És una de les principals premisses de l’acció d’aquest equip de govern, expressada de manera clara en el pacte de Sant Domènec”.

El regidor ha comentat que falta per constituir el Consell de Cultura de Xàtiva. Aquesta serà una de les accions que la seua àrea s’ha marcat com a objectiu per a 2016. Cal recordar que la creació d’aquest consell també figura entre els compromisos del pacte de Sant Domènec, document que aglutina les línies principals de l’acord de govern a la ciutat. Per últim, Alcocel també ha volgut destacar els processos d’elecció democràtica dels alcaldes pedanis.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Descarrega la notícia

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...