XÀTIVA RENOVA LA IMATGE DEL MERCAT MUNICIPAL

El Mercat Municipal de Xàtiva començarà l’any 2016 amb una nova imatge i una millora en les seues instal·lacions. Segons ha informat Miquel Lorente en qualitat de primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica, “estem decidits a recuperar, modernitzar i dinamitzar el mercat de la ciutat”. Per aconseguir la recuperació del Mercat, durant les últimes setmanes han tingut lloc les obres de condicionament d’un nou terra, la instal·lació de nous bancs, la modificació de la façana i la creació d’una nova imatge corporativa.

En aquest sentit, Lorente ha assenyalat que “s’ha volgut donar una nova imatge al Mercat Municipal, la qual està present en la pròpia façana aconseguint així una millor visibilitat d’aquest espai comercial”. El cost d’aquestes intervencions ha estat de 13.000 euros en el seu conjunt. Per a Lorente, “un dels principals reptes que tenim en aquest procés de recuperació és que tots els espais de venda del Mercat Municipal siguen ocupats i s’arribe a uns horaris de servei els més amplis possibles”. En l’actualitat hi ha cinc espais de venda buits amb uns preus de cànon anual que oscil·len entre els 570 i els 276 euros, depenent dels metres quadrats disposats.

Per altra banda, Lorente ha indicat que dintre del procés de modernització del Mercat “també s’ha llançat una campanya per a que el Mercat Municipal de Xàtiva siga un espai lliure de bosses de plàstic”. D’aquesta manera es vol avançar a allò que estableix la nova directiva europea pel que fa a la reducció de l’ús de les bosses de plàstic en els establiments comercials. Actualment al territori valencià s’estan utilitzant 190 unitats per persona/any, mentre que la directiva planteja com a objectiu reduir l’ús fins a les 90 unitats per cada ciutadà o ciutadana a l’any, fixant com a termini el 31 de desembre de 2019.

Per aquesta raó, des de la Regidoria de Promoció Econòmica s’han facilitat 200 bosses reutilitzables i personalitzades a cadascun dels venedors, amb la nova imatge corporativa del Mercat Municipal, per a que els clients les puguen fer servir sempre que hi vagen a comprar. Segons Lorente “volem un ús quotidià d’aquestes, per aconseguir anar reduint l’ús de les bosses de plàstic”.

A més, Lorente també ha indicat que “en quant a la dinamització del Mercat l’activitat va a continuar; fent-se degustacions cada matí del darrer dissabte de cada mes”. Finalment, també ha explicat que la programació d’activitats que s’està preparant per aquest any comptarà amb la col·laboració de la regidoria d’Educació, encapçalada per Amor Amorós.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Descarrega la notícia

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...