NADAL AMB RÈCORD DE VISITES I ÈXIT DE LES INICIATIVES LÚDIQUES I DE PROMOCIÓ

La planificació de vora 40 activitats culturals i lúdiques i l’ampliació dels dies del Betlem Monumental, amb més de 115.000 visites, han afavorit l’increment del consum al comerç local en un 25%.

Xàtiva 7 de gener de 2016.- El Betlem Monumental ha registrat enguany la xifra rècord de 115.000 visitants, un 64% més que l’any passat. Una dada que ha repercutit molt positivament en la dinamització i promoció del comerç local. “Evidentment part d’esta xifra és producte d’haver obert 10 dies abans el Betlem però creiem que també és el resultat d’un gran treball de promoció, sobretot, fora de la nostra comarca. Hem triplicat la inversió en promoció i l’hem donat a conèixer en punts estratègics com ara València, Alcoi, Alzira, Ontinyent o Gandia. Amb les dades a la mà crec que podem dir que hem aconseguit el que volíem: que el Betlem fóra un reclam que ajudara al comerç local”, ha explicat la regidora de Parcs i Jardins, Pilar Gimeno.

Gimeno també ha assenyalat que, a falta de dades oficials, el sector comercial ha valorat positivament la iniciativa i ha situat al voltant d’un 25% l’increment del consum. “El que voliem des de l’Ajuntament era activar al màxim el nostre comerç i el nostres sector hostaler i crec que el Betlem ha sigut una ferramenta clau tot i que també cal destacar l’intens treball que s’ha fet des de moltes regidories”.

En la mateixa línia, Miquel Lorente, des de la regidoria de Promoció Econòmica ha assenyalat que “aquest any l’esforç econòmic realitzat per l’ajuntament ha tingut un retorn molt positiu per a la ciutat, tant en visites com en aportacions econòmiques als sectors comercials i hostalers”. En aquest sentit, segons Lorente “cal recordar que mesures com l’ampliació de l’enllumenat nadalenc a més zones de la ciutat, la decoració en els carrers del mercat, els concerts, les activitats infantils, els espectacles, l’avanç en el muntatge del Betlem, el tall al trànsit de l’Albereda i les bones temperatures han ajudat molt a que Xàtiva haja fet possible una gran recepció als seus visitants”.

D’altra banda el regidor de Festes, Pedro Aldavero, ha destacat “la gran afluència de públic als distints actes programats. Feia anys que no es veia una Albereda tan repleta per les festes de Nadal. Les novetats, com ara la pista de patinatge, han estat un gran èxit”.

El regidor també ha volgut fer esment a l’acceptació dels canvis duts a terme en la cavalcada de Reis: “la nova ubicació de l’acte del Reis ha estat ben acceptada pel públic i l’organització ha funcionat bé. Hem aconseguit animar el centre històric i dur la festa a altres llocs de la ciutat. Crec que hem guanyat amb els canvis. A més, el treball de les comissions falleres en la cavalcada ha estat magnífic. La gent s’ha esforçat al màxim i hem aconseguit fer una cavalcada participativa, on la figura dels Reis no ha estat un coto reservat per als regidors”. Aldavero també ha avançat que està estudiant la possibilitat d’allargar els dies de mercat medieval per tal que aquesta activitat comence el dia 1 de gener.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...