XÀTIVA JA IMPULSA TOT EL CABAL DE BELLÚS DES DE LA FONT DELS 25 DOLLS

La posada en funcionament de les bombes reduirà un 80% el consum d’aigua de EGEVASA

Xàtiva, 13 de gener de 2016.- El servei d’Aigües Potables de l’Ajuntament de Xàtiva va supervisar la passada matinada la posada en marxa de les dues bombes encarregades d’impulsar tot el cabal procedent del canal de Bellús fins a la sala d’impulsió d’aigües. Aquesta obra, complementària a la realitzada el 2014, ha de garantir un subministrament continu d’aigua del canal, per evitar que aquest transporte aigua al 100% de capacitat i, per tant, en càrrega.

Els tècnics municipals, en coordinació amb l’enginyer responsable de l’obra, han optat per dues bombes capaces de subministrar fins a 180 litres per segon, de 9 i 7,5 Kw de potència, així com les instal·lacions complementàries. El funcionament d’aquestes noves bombes serà simultani al de les de la sala d’impulsió, proporcionant cabals equivalents. D’aquesta manera, es regularà en cada moment el cabal d’arribada a la sala en funció de les necessitats i s’evitarà que s’haja de realitzar abocament d’excés de cabal al clavegueram. L’aigua sobrant en el moment que estiga funcionant una sola de les bombes, o en parada d’ambdues, s’evacuarà a barranc, a la traça del canal.

Reducció del consum d’aigua procedent d’EGEVASA

Des de la regidoria d’Hisenda es destaca la necessitat de rebaixar el consum d’aigua procedent de la xarxa d’EGEVASA, en el dipòsit de la Bola. L’Ajuntament de Xàtiva també té previst el 2016 tornar al consum habitual d’aquesta xarxa, xifrat en uns 60.000 euros a l’any, davant els 320.000 de 2014 i 300.000 de 2015. El regidor d’Hisenda, Ignacio Reig, ho explica: “la despesa absurda d’aigua ha estat terrible en 2014 i 2015. Ha superat la pitjor de les previsions. Espere que les bombes siguen la solució. Hem tardat massa temps a donar solució a un tema que havia d’estar solucionat en 2014. Pense que ha estat un greu problema ambiental però a més un malbaratament de diners que no tenim i que necessitem per atendre moltes altres necessitats”, conclou.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Descarrega la notícia

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...