XÀTIVA PRESENTA EL SEU RIC PATRIMONI HISTORIC ARTÍSTIC A FITUR

Es posa en marxa una nova web turística que permet localitzar els monuments i accedir a una audioguia des dels telèfons mòbils

S’organitza un show cooking per mostrar als visitants de la fira com es cuina l’arrós al forn

Xàtiva, 19 de gener de 2016.- Aquest matí l’Ajuntament ha presentat la participació de la ciutat de Xàtiva a la Fira Internacional de Turisme FITUR 2016. La presentació ha corregut a càrrec del alcalde Roger Cerdà, acompanyat per la regidora de Turisme Mariola Sanchis i per Óscar Larriba, responsable del disseny de la nova web turística municipal.

Xàtiva comptarà enguany amb un espai a l’estand de la Diputació de València (Pavelló 7 – estand 7B05), des d’on es promocionarà el nostre ric patrimoni històric-artístic, així com els diversos atractius per al turisme que ofereix la nostra ciutat.

Xàtiva està declarada Conjunt Històric Artístic. Compta amb 7 monuments nacionals (castell, col·legiata, hospital, esglésies de Sant Feliu i Sant Francesc, convent de Sant Domènec i museu de l’almodí). El castell i el conjunt històric artístic de Xàtiva han estat elegits com a una de les 7 meravelles valencianes. Aquest ric llegat cultural es pot conèixer a través de diferents activitats. Com ara, la ruta dels Borja, que recorre diversos indrets monumentals vinculats a la nissaga valenciana més rellevant de la història o la ruta de la Crema de Xàtiva, on els visitants poden conèixer millor aquest important fet històric i la seua repercussió.

També es presentarà a FITUR la ruta de l’aigua, on es posa de relleu la impressionant col·lecció de fonts monumentals de la Ciutat de les Mil Fonts, així com els principals vestigis arquitectònics de l’enginyeria de l’aigua de l’època musulmana i altres elements patrimonials relacionats.

Una de les novetats d’enguany pel que fa a la participació de Xàtiva a FITUR és la presentació d’una nova guia gastronòmica que destaca les principals especialitats culinàries de la ciutat: l’arròs al forn, plat estrella de la gastronomia local, i els dolços àrabs típics de Xàtiva, com són l’arnadí i la monjàvena. Aprofitant aquesta circumstància, s’ha organitzat un show cooking, el dijous 21 de gener, a les 12’30h, on el restaurant xativí El Mirador del Castell farà una demostració de com es cuina un suculent arròs al forn de Xàtiva (Pavelló 7 – estand 7B05). A més a més, es presentarà l’edició de noves guies d’allotjaments turístics i de restaurants.

L’alcalde Roger Cerdà ha destacat que “la presència de Xàtiva en FITUR és una oportunitat clau per donar a conèixer els atractius de la nostra ciutat. Som un destí pròxim, a mitja hora de València, a 35 minuts de Gandia i la costa i a una hora d’Alacant. Amb la nostra riquesa patrimonial, hem de treballar per explotar aquestos avantatges i potenciar la nostra ciutat com a un dels principals destins per al turisme d’interior”.

La nova web turística de Xàtiva incorpora audioguies i navegació GPS per visitar els monuments

Però la principal novetat d’enguany és el canvi integral de la nova web turística oficial de Xàtiva (www.xativaturismo.com). La pàgina web www.xativaturismo.com ha sigut elaborada per l’empresa de disseny i comunicació online Xatcom. Per al desenvolupament del treball s’han realitzat expressament més de 300 fotografies fetes per Javier Sala i textos originals de Pau Pertegaz, supervisats pel periodista i escriptor Xavier Aliaga i l’assessorament artístic de l’historiador Carles Sala.

Per a l’alcalde Cerda, “la nova web de Xàtiva Turisme respon a una necessitat clau per a la creació d’una indústria turística a la ciutat. Aquesta nova web dóna un impuls decisiu a la presència en Internet de Xàtiva com a punt d’atracció turística i la situa al nivell de les ciutats més destacades”. La web presenta Xàtiva com una ciutat que mereix ser visitada en qualsevol època de l’any, i en la qual cal pernoctar si es vol conèixer en tota la seua extensió.

Per al disseny de la web s’ha utilitzat una tecnologia que permet consultar-la en condicions òptimes en ordinadors, però també en tablets o telèfons mòbils, que ja és el mitjà més utilitzat per connectar-se a Internet. Pensant en el turista que visita la ciutat i busca informació amb els seu telèfon mòbil o tablet, les pàgines de cada monument disposen de botons de navegació GPS que faciliten la ubicació relativa de cada monument. També disposa d’audioguies situades al peu de cada pàgina i que poden consultar-se quan estem davant del monument.

El menú conté cinc apartats:

1) Descobreix Xàtiva, amb quatre aspectes claus de la ciutat: Xàtiva monumental, un catàleg que dóna accés a les pàgines dedicades als monuments. Arrels i cultura, dedicat a les festes i tradicions. Gastronomia, destacant els sabors mediterranis de la ciutat i Viu la ciutat, que presenta les claus per a enamorar-se de Xàtiva, ciutat amb una intensa activitat cultural, comercial i d’oci.

2) Et proposem, amb diferents propostes per al visitant.

3) Prepara el teu viatge, amb informacions pràctiques sobre com arribar en cotxe, autobús o tren, horaris, preus i també dos guies de restaurants i d’allotjaments, per a potenciar el sector local de l’hostaleria.

4) Tourist info, d’accés directe a la Oficina d’Informació Turística i connexió amb les xarxes socials de Xàtiva Turisme.

5) Actualitat, remarca les activitats o convocatòries que el turista pot trobar quan visita la ciutat i que també li poden servir al usuari/turista/visitant per programar el viatge.

La pàgina estarà disponible en castellà, valencià, anglés i francés.

Presentem dos vídeos turístics de Xàtiva que mostren l’encant de la ciutat des d’un altre punt de vista

Durant la roda de premsa, també s’han presentat dos nous vídeos promocionals de la ciutat. Els vídeos han estat realitzats mitjançant innovadores tècniques de rodatge que fan molt més vistosa la presentació dels monuments i vistes de Xàtiva. Un d’ells utilitza la tècnica Timelapse. Aquest vídeo començà a rodar-se en maig de 2014 i s´ha finalitzat en gener de 2016. La tècnica consisteix en fer fotografies durant intervals de segons, en moviment o amb la càmera fixada amb trípode, de manera que després de dues o tres hores la unió d’aquestes imatges dóna sensació de moviment. El total de fotos utilitzades ronda les 8.000. El fotògraf del projecte ha sigut Edu Francés i el productor i editor Fran Moral. La música original ha estat composta per Joseph Higgins, músic de Nova York qui ha titulat la peça “Xativa how much I miss you”.

L’altre dels vídeos presentats aglutina una sèrie d’imatges que donen a conèixer les especialitats més conegudes de la nostra gastronomia, algunes de les fonts més emblemàtiques, una visió nocturna de la Fira d’Agost o el trofeu motociclista de velocitat en circuit urbà més antic d’Espanya, així com alguns plànols aeris del castell, que ens ofereixen un punt de vista sorprenent. Aquest vídeo ha estat produït per un equip de vuit persones, des de la pre-producció i localització fins a la seua edició final. La peça musical que acompanya les imatges és obra del grup Blaumut i s’anomena “Pa i oli sal”.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Descarrega la notícia

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...