UN MILER DE XIQUETS PARTICIPEN DE LES ACTIVITATS DE LA REGIDORIA DE MEDI AMBIENT AMB MOTIU DEL DIA DE L’ARBRE

Pilar Gimeno destaca l’actitud activa de les escoles i la necessitat d’apostar per l’educació mediambiental com a garantia de comportaments sostenibles.

Xàtiva 25 de Gener de 2016.- La regidoria de Medi Ambient ha preparat diverses activitats per commemorar el Dia de l’Arbre. Al llarg de tota la setmana un miler de xiquets participaran de tallers i visites guiades als jardins del Palasiet. Com ha assenyalat la regidora Pilar Gimeno (Compromís) “Les activitats s’han dissenyat atenent les propostes dels centres escolars de manera que a cada col·legi li hem facilitat els mitjans per fer el que ha volgut”.

D’una banda s’han previst visites guiades per monitors als Jardins del Palaciet. Aquesta activitat està adreçada a xiquets i xiquetes de primària. En la visita els menuts coneixeran les diferents espècies vegetals del jardí, les seues característiques i peculiaritats. A més, també descobriran una de les varietats de gallina més curioses del nostre territori.

Un altra de les propostes llançades pels centres ha estat fer tallers de replantació. “Degut a falta de pluja, ha dit Gimeno, no es convenient replantar arbres perquè no creixerien. Per això hem plantejat un taller de replantar plantes aromàtiques. Una manera de conèixer plantes autòctones amb beneficis medicinals”.

Aquests tallers, dirigits per monitors especialitzats, són una mostra de com fer educació mediambiental entre els més menuts. En total s’han preparat 1000 plantons d’orenga, espígol. timonet i sàlvia. Per últim, els alumnes de IFP La Costera han sol·licitat que la brigada de jardins els assessore en el disseny d’un parterre per al centre.

Al marge d’aquestes activitats, ha dit Pilar Gimeno, també s’està treballant amb col·lectius locals per programar activitats durant els pròxims mesos les quals ajuden als veïns i veïnes de Xàtiva a conèixer el seu patrimoni vegetal”.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Descarrega la notícia

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...