CONSELLERIA ANUNCIA LA CONSTRUCCIÓ DEL NOU EDIFICI DEL COL·LEGI PLA DE LA MESQUITA

L’inici de les obres d’aquest nou centre escolar a Xàtiva està previst per al segon semestre de 2017

Xàtiva, 27 de gener de 2016.- La Conselleria d’Educació ha anunciat la construcció del nou edifici del col·legi d’educació especial Pla de la Mesquita de Xàtiva. L’inici de les obres està previst inicialment per al segon semestre de 2017. La notícia ha estat rebuda amb satisfacció per part de l’equip de govern de l’Ajuntament de Xàtiva, donat que aquesta infraestructura era una reivindicació històrica de la ciutadania i figurava com a prioritària entre els seus compromisos electorals.

L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, ha valorat positivament l’anunci, ja que el Pla de la Mesquita “és un centre amb deficiències i no suficientment atès per l’anterior govern que únicament preveia remodelacions puntuals, sense un compromís ferm d’actuació. Tanmateix, el nou govern ha apostat per fer un centre de nova construcció que atén a un col·lectiu vulnerable de xiquets i xiquetes amb diversitat funcional. Hem passat d’una situació en que la construcció d’un nou centre mai havia estat inclosa en els pressupostos de la Generalitat a que en la primera legislatura ja hi haja una planificació de les obres”.

Cerdà ha fet memòria de les gestions dutes a terme per l’actual equip de govern durant les visites a Xàtiva del secretari autonòmic d’educació Miquel Soler, tant durant la campanya electoral com en la presentació de les línies d’educació infantil a l’Attilio Bruschetti i el Taquígraf Martí, on es va anar consolidant el compromís d’actuació de la Generalitat per a la construcció d’un nou centre educatiu a la ciutat que substituïra l’antic edifici del Pla de la Mesquita.

Per la seua banda, la regidora d’Educació, Amor Amorós, s’ha mostrat especialment contenta per la notícia, ja que creu que “és una decisió molt important. És un centre que estava pensat per a un número concret d’alumnes i ara hi ha molts més. A més, està fora del casc urbà i és necessari que estiga dins de Xàtiva per tal de normalitzar les activitats i augmentar l’accessibilitat dels usuaris d’aquest centre a tots els recursos de la ciutat”. Amorós ha remarcat que el Pla de la Mesquita és el centre que més despesa de manteniment genera a l’Ajuntament, com a conseqüència del gran nombre de deficiències estructurals que presenta.

L’obra forma part del Mapa d’Infraestructures Escolars de la Generalitat, presentat ahir en roda de premsa pel president Ximo Puig i el conseller Vicent Marzà, que contempla la construcció de 124 nous centres educatius. Per dur a terme totes aquestes actuacions, la conselleria estima un pressupost de 423 milions d’euros. El Mapa d’Infraestructures Escolars s’executarà durant el període 2016-2019.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Descarrega la notícia

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...