TALLER DE PREVENCIÓ DE LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE ENTRE ALUMNES DE SECUNDÀRIA

L’activitat va dirigida a les AMPES dels centres de secundària de Xàtiva

Xàtiva, 26 de gener de 2016.- La Regidoria de Dona i Igualtat de l’Ajuntament de Xàtiva ha organitzat un taller sobre prevenció de la violència de gènere entre jóvens i adolescents, dirigit a associacions de mares i pares d’alumnes de centres educatius d’ensenyament secundari de Xàtiva. La sessió formativa tindrà lloc el proper dia 28 de gener, a les 18h, en la segona planta de la Casa de la Cultura de Xàtiva. La iniciativa forma part de la campanya que la regidoria va posar en marxa per sensibilitzar i previndre la violència de gènere entre els sectors més joves de la població. La campanya ve impulsada per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, a través de la Direcció General de l’Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere.

Fonts d’aquest departament observen un augment de situacions de violència entre joves d’edats cada vegada més primerenca, motiu pel qual la campanya es dirigeix prioritàriament a joves amb edats compreses entre 13 i 14 anys. La principal activitat implementada consisteix en tallers dirigits a alumnes de 2n de l’ESO. Per la seua banda, la regidoria també considera necessari oferir a mares i pares informació i ferramentes educatives per a acompanyar els seus fills i filles en aquest procés formatiu, prevenint situacions de violència en les seues relacions.

L’activitat busca afavorir l’anàlisi de creences i valors que sustenten actituds sexistes dins l’àmbit familiar, a més de dotar els progenitors d’estratègies bàsiques per a la identificació de situacions violència de gènere experimentades pels seus fills i filles. Així mateix, el taller promou patrons educatius alternatius a conductes sexistes dins l’entorn familiar, així com
factors de protecció front a la violència de gènere.

Durant la sessió de dues hores de durada es treballarà una primera fase de reflexió al voltant de les creences i patrons familars sobre els models de parella saludables i
perillosos. En la segona part es treballaran els vincles amorosos i la seua creació. Finalment, hi haurà una tercera part de generació d’alternatives sanes i eines per poder acompanyar a les i els adolescents cap a relacions de parella autònomes, lliures i responsables.

Podeu ampliar informació en l’adreça de correu electrònic servicioinfodonaxativa@gmail.com o cridant al telèfon 962289852 / 615187901.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Descarrega la notícia

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...