CULTURA INFORMA D’UN SALDO POSITIU DE MÉS DE 50 MIL € EN L’HOMENATGE A RAIMON

L’informe de liquidació de la regidoria senyala uns ingressos de 90.553,29 euros front a 40.405,78 euros de despeses

La recaptació per venda d’entrades arriba fins els 30.500 euros com a conseqüència del pagament de tot el taquillatge dels dos recitals

Xàtiva, 29 de gener de 2016.- La regidoria de Cultura, responsable de l’organització del actes de nomenament de Raimon com a fill predilecte de Xàtiva, ha emès un informe on es detalla la liquidació de despeses i ingressos de l’homenatge. De resultes, tot el conjunt d’activitats desenvolupades aboca un resultat positiu de 50.147’51 euros.

El regidor Jordi Estellés, ha defensat que “aquestos actes no solament no han tingut un cost econòmic com s’havia especulat, sinó que han estat rendibles per a la ciutat des de tots els punts de vista, inclosos el cultural i el social”. Per a Estellés, cal valorar adequadament la repercussió pública dels actes, així com l’expectació “en positiu” que va despertar en gran nombre de mitjans de comunicació a nivell nacional. El regidor pensa que el nomenament de Raimon com a fill predilecte “va en la línia de reconéixer i posar en valor la trajectòria dels artistes de la ciutat, i encara més en un cas com aquest, amb una figura de nivell internacional que ha dut el nom de Xàtiva per tot el món”.

El capítol d’ingressos ascendeix a un total de 90.553,29 euros. Totes i cadascuna de les entrades per als recitals dels dies 13 i 14 de novembre es varen pagar religiosament. En ambdós concerts, es var esgotar el taquillatge, a raó de 765 entrades per actuació. Com a resultat, la recaptació per venda d’entrades se situa en els 30.500 euros.

Menció apart mereix la donació a la ciutat de l’escultura “La veu d’un poble. Homenatge a Raimon”, de l’escultor Andreu Alfaro, valorada en 50.000 euros, segons certificat emès pels hereus del reconegut artista plàstic valencià. Aquest mateix certificat valora en 3.000 euros l’exposició temporal d’obres d’Alfaro que va estar cedida de manera desinteressada al Museu de Belles Arts de la Casa de l’Ensenyança.

Però aquestes no varen ser les úniques donacions que es produïren a Xàtiva en el marc de l’homenatge a Raimon. L’autor del cartell commemoratiu dels actes, el pintor xativí Artur Heras, a més de no cobrar ni un euro per la realització d’aquest treball, va cedir a l’Ajuntament de Xàtiva la propietat d’una sèrie de serigrafies valorades en 5.053,29 euros. A totes aquestes quantitats entrants cal sumar una subvenció de la Diputació de València per import de 2.000 euros.

Pel que fa a les despeses dels actes, ascendeixen a 40.405,78 euros, el quals es distribueixen entre el caxé del cantautor (15.900 €), l’organització de l’acte de nomenament com a fill predilecte de Xàtiva (1.374,49 €), promoció i publicitat institucional (2.178 €) i despeses d’impressió (5.053,29 €).

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Descarrega la notícia

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...