ESPORTS SUBSTITUEIX LES LLUMINÀRIES AL PAVELLÓ DE VOLEIBOL

Aldavero: “treballem des del realisme i el rigor en la gestió econòmica per tal que les instal·lacions estiguen en les millors condicions possibles, malgrat els 25 milions d’euros de deute”.

Els nous focus estalviaran entre el 30 i 50% de consum energètic

Xàtiva 9 de febrer de 2016.- La regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Xàtiva ha iniciat els treballs de substitució de les lluminàries del pavelló municipal de Voleibol. En total, van a canviar-se un total de 25 focus de les pistes esportives. Els treballs consisteixen en la retirada de focus halògens avariats, en mal estat o obsolets per altres nous models de tecnologia led. Amb aquesta mesura, la regidoria persegueix un doble objectiu de millora de les condicions d’il·luminació i estalvi energètic. Els tècnics de l’Ajuntament estimen una disminució del consum elèctric d’entre un 30 i un 50%.

Sobre aquesta actuació, el regidor Pedro Aldavero ha comentat que “tenim un compromís clar pel que respecta a la millora de les instal·lacions esportives municipals. En aquest cas, parlem d’un pavelló que ja té uns anys i és necessari invertir en millora i manteniment per a que continue sent operatiu. Destinem recursos per a actuacions necessàries, a diferència de la política d’obres faraòniques i sense rendibilitat social que hem patit durant aquestos últims anys”.

El regidor d’Esports ha situat la substitució de les lluminàries en un context de dificultats econòmiques produïdes pel deute municipal. Segons Aldavero, “treballem des del realisme i la rigor en la gestió econòmica per tal que les instal·lacions estiguen en les millors condicions possibles, malgrat la situació complicada i la mancança de recursos econòmics que pateix l’Ajuntament com a conseqüència dels 25 milions d’euros de deute que ens va deixar Rus”.

La inversió total d’aquesta actuació se situa en els 17.960’50 euros. Està previst que els treballs finalitzen a principis de la setmana que ve. Les tasques de substitució de lluminàries no estan interferint de manera significativa en el normal transcurs dels entrenaments i competicions. L’adjudicació dels treballs es va dur a terme en la junta de govern local del passat 1 de febrer. L’adquisició dels focus es va produir a través de la central de compres de la Diputació de València.

Finalment, Aldavero ha recordat que, en finalitzar aquestos treballs, s’iniciaran les tasques de substitució de la il·luminació del Camp Murta. L’Ajuntament destinarà 50.000 euros a aquesta important actuació, el 50% dels quals procedeix del Pla d’Inversions Financerament Sostenibles (IFS) de la Diputació de València. Segons fonts del consistori, l’IFS suposa un baló d’oxigen per a la capacitat inversora de l’Ajuntament, notablement limitada per l’alt percentatge d’endeutament municipal produït en anteriors legislatures.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Descarrega la notícia

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...