EL VIOLINISTA DAN DERY IMPARTIRÀ UN CURS DEL MÈTODE SUZUKI AL CONSERVATORI

L’artista de renom internacional i deixeble de Shinichi Suzuki será l’encarregat d’impartir la segona edició d’aquest curs.

Xàtiva 12 de febrer de 2016.- El regidor del Conservatori, Joanjo Garcia Terol (Compromís) ha presentat la segona edició del Curs del Mètode Suzuki. Aquest seminari coordinat per Seo Perucho i Joan Furió, professors del conservatori municipal, s’impartirà el 27 i 28 de febrer.

En aquesta ocasió el curs contarà amb el violinista de reconegut prestigi internacional Dan Dery. Dery, resident a Suïssa, té una de les escoles més important de mètode Suzuki. “És tot un privilegi poder comptar amb Dan Dery perquè ell és deixeble del mateix Shinishi Suzuki i a més té la seua pròpia escola a Ginebra el que ens garanteix que sap ensenyar i que estos dos dies seran molt profitosos per als alumnes que hi participen”, ha destacat Garcia Terol.

Degut al renom del professor i l’atractiu d’aquest mètode, cada vegada més implantat, els organitzadors esperen arribar a cobrir totes les places ofertades, 60 en total. El curs està adreçat a xiquets i xiquetes que estan aprenent a tocar el violí d’entre 3 i 14 anys de tot l’Estat, de fet l’any passat van assistir alumnes de Saragossa, Múrcia, Alacant o Madrid.

Per a Joan Furió, un dels organitzadors “Nosaltres, el Conservatori, ens interessem per les noves metodologies d’ensenyament musical. La de Suzuki hi té molt de prestigi arreu d’Europa i nosaltres volem implantar-la ací perquè és sinònim de qualitat”.

Garcia Terol ha afegit: “El que pretenem és que els xiquets que s’inicien en aquests ensenyaments elementals tinguen una continuïtat al nostre Conservatori. Per tant tots els alumnes dels pobles veïns a Xàtiva que segueixen aquest mètode pensem que no dubtarien en continuar els seus estudis al nostre conservatori si saben que el nostre centre està a la avantguarda d’aquestes noves, entre cometes, metodologies”

El mètode Suzuki fou creat pel violinista i pedagog japonés Shinichi Suzuki a mitjans del segle XX. Es basa en la llengua materna, és a dir, de la mateixa manera que s’ensenya a un xiquet a parlar se li ensenya música. És per això que la col·laboració del pare o mare és necessària perquè l’edat d’iniciació a l’aprenentatge del violí pot ser molt abans del que és habitual. D’aquesta manera, els xiquets poden començar a tocar el violí, cello o piano a l’edat de 3 anys.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Descarrega la notícia

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...