PARTICIPACIÓ CIUTADANA ORGANITZA UN CICLE DE DEBATS SOBRE LES FESTES POPULARS

La regidoria vol oferir a la ciutadania tota la informació possible sobre la qüestió de gènere i l’ús d’animals en festes, des d’un punt de vista professional i plural

Xàtiva, 12 de febrer de 2016.- La Regidoria de Participació de l’Ajuntament de Xàtiva, de la mà del seu regidor Miquel Alcocel, ha organitzat dues taules rodones amb l’objectiu de fer arribar a la ciutadania arguments i reflexions al voltant de distints temes relacionats amb les festes populars.

La primera taula rodona tindrà lloc el divendres 19 de febrer a les 19h, a l’Espai Cultural Sant Domènec. En aquesta taula s’abordarà el tema de la relació de les festes amb la promoció de la igualtat de gènere i la participació de les dones. Les persones que intervindran són les següents:

Verònica Gisbert i Gràcia (sociòloga i experta en anàlisi de gènere de les festes populars)

Magda Lázaro (responsable de comunicació de la Nova Muixeranga d’Algemesí)

Natalia Orts Martínez (vicepresidenta d’imatge i comunicació de la Federació de les Fogueres d’Alacant)

La segona taula rodona tindrà lloc el divendres 26 de febrer a les 19h, a l’Espai Cultural Sant Domènec. En aquesta taula el tema a tractar serà l’ús d’animals a les festes. En aquest cas, els ponents que intervindran són els següents:

Santiago Celestino Pérez (professor de periodisme en la Universitat CEU-Cardenal Herrera i expert en periodisme taurí)

Ángeles Solanes Corella (Vicedegana de la Facultat de Dret i directora de l’Institut Universitari de Drets Humans de la Universitat de València)

Jesús Frare i Garcia (Portaveu de la Plataforma Carles Pinazo d’associacions en defensa dels drets dels animals)

Amb aquest cicle de debats, la Regidoria de Participació vol propiciar una espai on poder escoltar opinions expertes sobre els temes proposats. S’ha convidat a professionals que representen diferents enfocaments, donant així pluralitat a les taules rodones. En paraules del regidor Miquel Alcocel, “les persones que participaran com a ponents tenen punts de vista diversos sobre els temes a tractar, però tenen en comú comptar amb un bagatge i una experiència que pot ser de molta utilitat per a la ciutadania”.

La intenció de la Regidoria de Participació és oferir a les ciutadanes i ciutadans de Xàtiva la possibilitat d’escoltar visions diferents però informades. Es tracta d’espais de reflexió i intercanvi de punts de vista sobre els temes assenyalats: la qüestió de gènere i l’ús d’animals. És la voluntat d’aquesta Regidoria posar a l’abast de la ciutadania tota la informació possible al voltant d’aquests temes.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Descarrega la notícia

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...