GARCIA TEROL PRESENTA EL XVII CONCURS DE JOVES INTÈRPRETS CIUTAT DE XÀTIVA

La regidoria del Conservatori amplia les places en 2 especialitats i treballa per convertir el certanem en anual.

Xàtiva 19 de febrer de 2015.- El regidor del Conservatori Lluís Milà, Joanjo Garcia Terol (Compromís), i el cap d’estudis del centre, Juan Carlos González, han presentat este migdia el XVII Concurs de Joves Intèrprets Ciutat de Xàtiva. El certamen, de reconegut prestigi a nivell estatal compta amb 4 especialitats: Vent-Fusta; Vent-Metall, Corda fregada i Piano.

Garcia Terol ha assenyalat que “el nou equip de govern ha recollit un concurs amb molta tradició i el volem potenciar i millorar. Però, d’altra banda hem observat algunes deficiències en el model d’organització que hem heretat i hem de canviar en anys successius”. En aquest sentit el regidor del Conservatori ha dit que s’està treballant per convertir en anual el certamen.

En aquesta edició hi participaran 157 joves d’arreu de la Comunitat i també de la resta d’Espanya. Hi participants que venen de Girona, Madrid, Múrcia o Conca. Per categories hi ha 65 participants en Vent-Fusta; 58 en Vent-Metall; 19 en Corda fregada i 15 en Piano. Com ha assenyalat Garcia Terol “en les categories de vent s’han ampliat les places per poder donar cabuda a més joves. Enguany la demanda en questes categories ha sigut més elevada i no volíem deixar fora cap xiquet de Xàtiva”.

Les proves es celebraran en 3 caps de setmana. Vent fusta (flauta, oboé, fagot, clarinet i saxòfon) el cap de setmana del 20 i el 21 de febrer; Vent-Metall (trompa, trompeta, trombó, bombardí i tuba) els dies 27 i 28 de febrer i Corda Fregada (violí, violoncel i viola) i Piano el 5 i el 6 de març. El 9 d’abril es celebrarà al Gran Teatre el concert final on participaran els guanyadors del Concurs.

Per a Juan Carlos González, cap d’estudis del Conservatori i Organitzador del Concurs “aquest certamen té molta importància no només per ser quasi únic en esta modalitat sinó perquè les retallades han acabat amb molts concursos i aquests són positius per a l’alumnat. Xàtiva és un referent i d’ací han eixit grans solistes”.

Entre els membres del tribunal d’enguany destaquen figures com el solista de clarinet de l’Orquestra Sinfònica de RTVE, Miguel V. Espejo o el professor del conservatori superior d’Albacete i concertista de renom internacional Antonio Felipe.

Aquesta edició s’ha pressupostat en 30.000 euros, un 15% menys que la del 2015. Vora la meitat d’aquesta quantitat va destinada a sufragar els premis. En total se’n lliuraran 12 i un d’especial. Per categories s’atorgarà un premi de 1300 euros per al guanyador de la Categoria A (jove entre 22 i 26 anys); un premi de 1000 euros per al guanyador de la Categoria B ( jove entre 17 i 21 anys) i un premi de 800 euros per al guanyador de la categoría C (jove fins a 16 anys). A més s’atorgaran 450 euros al guanyador del premi especial Lluís Milà, reservat als joves intèrprets de Xàtiva.

Com ha dit el regidor de l’àrea “És una gran oportunitat per a tots els joves músics. Es tracta d’un concurs de referència a nivell del país valencià i estatal. I també una promoció de la nostra ciutat. De fet ens hem coordinat amb la Regidoria de Turisme per que els visitants reben informació de la nostra ciutat”.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...