LA UNIVERSITAT POLITÈCNICA TORNA A XÀTIVA

Alcalde i regidora d’Educació posen de relleu la presència de la UPV com a dinamitzador del teixit econòmic de la ciutat

Xàtiva, 19 de febrer de 2016.- La ciutat de Xàtiva tornarà a comptar amb una seu de la Universitat Politècnica de València (UPV). Així s’ha anunciat en la roda de premsa de presentació del conveni que signaran universitat i Ajuntament el proper dimecres 24 de febrer. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde Roger Cerdà; de la regidora d’Educació, Amor Amorós; del director del Campus d’Alcoi, Juan Ignacio Torregrosa i del seu subdirector de Relacions amb l’Entorn, Pablo Díaz.

En virtut d’aquest conveni es crea l’Aula de Formació Universitària Xàtiva, que serà el marc de col·laboració entre l’Ajuntament i la UPV. La seu estarà a Sant Agustí i dependrà administrativament del Campus d’Alcoi de la UPV. Des d’aquest nou servei públic es desenvoluparà un programa d’activitats que abraça tant la docència en formació no reglada i permanent, com la transferència de coneixement a la societat i empreses de la ciutat, així com iniciatives de promoció i difusió cultural relacionades amb el coneixement científic i tecnològic. Es crearà una comissió de seguiment integrada per tres representants de la UPV i tres de l’Ajuntament, encarregada del disseny de la programació d’activitats.

En aquest sentit, l’alcalde Cerdà ha insistit en que “des del principi, el nou equip de govern ha volgut que en aquest nou temps obert a la ciutat, caminem de la mà de la universitat en el canvi de paradigma econòmic”. Cerdà ha qualificat aquesta iniciativa com a “un primer pas per fer realitat la voluntat de tenir estudis universitaris a Xàtiva, recuperant la relació amb una universitat pública valenciana present en ciutats de les Comarques Centrals, amb el conseqüent reforçament de les relacions entre les capitals de comarca d’aquest territori”.

L’alcalde també ha qualificat la creació de l’Aula de Formació Universitària Xàtiva com a una aposta decidida per la millora de la situació socioeconòmica de la ciutat, ja que “anem a potenciar la col·laboració amb les empreses de la ciutat, amb la possibilitat de programes de formació específica en camps com les noves tecnologies i altres coneixements de caire científic i tecnològic”. Cerdà s’ha mostrat convençut de l’oportunitat de millora per a la I+D+i de xicotetes i mitjanes empreses locals gràcies a aquesta presència de la UPV a la ciutat.

Per la seua banda, la regidora d’Educació, Amor Amorós, ha destacat la recuperació d’una seu universitària pública front a l’anterior model que primava la relació amb universitats privades. Amorós ha comentat que “des del principi, l’objectiu d’aquest equip de govern ha sigut convertir l’educació en centre de l’acció política i el meu principal objectiu ha estat apropar la universitat pública a Xàtiva. Després de sis mesos de treball, hui podem presentar aquest conveni.

Amorós creu que l’Aula de Formació Universitària Xàtiva és una aposta pels joves, pels emprenedors i per la dinamització del teixit comercial i de serveis. La regidora ha fet incidència en que aquest conveni suposa la creació de canals de comunicació per a l’intercanvi científic i cultural. Amorós pensa que “després dels anys perduts, la UPV torna a Xàtiva per donar-nos suport en tots els canvis i reptes que estem afrontant des de l’equip de govern i com a ciutadans”.

Juan Ignacio Torregrosa ha emmarcat aquest conveni en la política d’expansió de la UPV. Per al director, “aquesta és una oportunitat per tractar d’estimular la recuperació de les vocacions científiques. Som una peça més en la cadena de la formació. Per això volem acostar-nos als instituts i a les empreses. Vetllem per l’alumne abans d’arribar a la seua formació universitària, durant la seua estada en la universitat i també després, procurant que trobe el seu lloc en la societat i estimulant la creació d’empreses de base científica i tecnològica”. En la mateixa línia, Pablo García ha exposat que la UPV ofereix un corpus científic al qual cal sumar coneixements en matèria empresarial, no només en matèria tecnològica sinó també en gestió i processos. El subdirector ha destacat la tasca que desenvolupa la UPV per millorar l’ocupabilitat i l’emprenedurisme entre els seus alumnes.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...