MEDI AMBIENT CELEBRA EL DIA DE LA NATURA REPLANTANT MIG CENTENAR D’ARBRES A LA COVA NEGRA

El Centre Excursionista i l’Associació Bosc Primigeni seran els encarregats de coordinar les activitats didàctiques i l’apadrinament d’exemplars.

Xàtiva 22 de Febrer de 2016.- La regidoria de Medi Ambient ha organitzat amb motiu del Dia Mundial de la Natura, el qual es celebra el proper 3 de març, una jornada al Paratge Natural Municipal de la Cova Negra. Amb col·laboració amb el Centre Excursionista de Xàtiva i l’Associació Bosc Primigeni s’han preparat diverses activitats.

Aquestes activitats tindran lloc el proper dissabte 27 de febrer. El Centre Excursionista serà l’encarregat de coordinar una excursió al paratge. L’eixida serà a les 8:30 des de la font del Lleó. Una vegada en la Cova Negra, els participants replantaran plantons de carrasques i freixos autòctons. Segons Luís Pardo, del Centre Excursionista de Xàtiva, “nosaltres vetlarem pels plantons però la idea és involucrar a les famílies que vinguen i implicar els més menuts de manera que es comprometen amb la natura i amb els paratges del seu poble”.

Des de la regidoria volem que les nostres activitats impliquen la ciutadania i que tinguen una finalitat educativa i revaloritzadora del nostre entorn per això dissabte estarem treballant a la Cova Negra per guiar els participants en la replantació i vetlar per que es faça correctament” ha dit Pilar Gimeno (Compromís), regidora de l’àrea. En este sentit, la regidoria s’encarregarà de preparar i senyalitzar el terreny per replantar mig centenar d’exemplars.

A més d’aquesta activitat, Bosc Primigeni ha preparat un recorregut pel paratge per explicar totes les espècies vegetals i animals que es poden trobar i quines són les seues característiques. La manca de pluja dels darrers anys -assenyala Héctor Mayea de Bosc Primigeni– està posant en perill les carrasques o els alborcers. És fonamental que la gent es consciencie i prenga partit. Això vol dir apadrinar un arbre i a l’estiu passar de tant en tant en regar-lo”.

Gimeno ha recordat que Aquesta activitat és totalment gratuïta i oberta a tots els veïns i veïnes de Xàtiva.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...