L’AJUNTAMENT PRESENTA UNA APP MOBIL QUE RECULL L’ACTIVITAT CULTURAL DE LA CIUTAT

Estellés: “aquest Ajuntament farà un esforç per rellançar la cultura a Xàtiva i per a que siguem un referent cultural i turístic”.

Xàtiva, 2 de març de 2016.- La regidoria de Cultura ha posat en marxa una nova app per a mòbils i tablets que recull tota la activitat cultural organitzada o participada per l’Ajuntament. L’aplicació, anomenada “Cultura Xàtiva”, pretén, en paraules del regidor Jordi Estellés, “reunir informació sobre activitats culturals que organitzen distintes regidories i entitats i que fins ara es trobava en certa manera dispersa”. El regidor ha estat acompanyat durant l’acte de presentació pel nou responsable de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament, Isaïes Blesa. El regidor espera que la nova app ajude a “dinamitzar l’oferta cultural de la ciutat per tal de consolidar-nos com a un referent d’oferta d’activitats a nivell de la Comunitat Valenciana”.

L’aplicació per a dispositius mòbils “Cultura Xàtiva” es troba disponible per a sistema Android i en breu també ho estarà per a sistema iOS, que equipen els dispositius Iphone i Apple. Està organitzada en diverses pestanyes temàtiques. En el primer apartat ens trobem amb l’agenda que recull tots els actes que s’ofereixen. Aquesta informació està agrupada per dies i en cada entrada trobem el lloc on se celebra l’acte, amb un mapa de situació i informació addicional.

A continuació ens trobem amb la pestanya “Llocs”, on es troben totes les instal·lacions culturals municipals amb les sues dades de contacte (correu electrònic, telèfon, web) i la seua adreça, acompanyada també per un mapa de situació. A l’espai “Multimèdia” estan publicats vídeos i imatges de diferents actes. I, per finalitzar, trobem una pestanya que conté la secció de “Notícies”, on es publiquen les informacions d’actualitat que envolten a l’activitat cultural de la ciutat.

L’àrea de Cultura ha estat desdoblada recentment de l’àrea Socioeconòmica de l’Ajuntament de Xàtiva, en virtut del nou decret d’organització dels serveis municipals. La responsabilitat del nou departament recau sobre l’arxiver municipal, Isaïes Blesa. Entre les seues noves funcions, es troba la de coordinar les iniciatives de distintes regidories que desenvolupen activitats de caire cultural, com ara Cultura, Gran Teatre o Conservatori.

En aquest sentit, Estellés comenta que “aquest Ajuntament farà un esforç per rellançar la cultura a Xàtiva. Volem ser un referent cultural i turístic. Treballant tots junts podem anar més lluny”, conclou el regidor.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...