CERVANTES A LA SETMANA CULTURAL DEL CONSERVATORI LLUÍS MILÀ

La banda del centre homenatjarà a l’autor del Quijote en el concert central de la setmana d’activitats que arranca aquest divendres i que obrirà el Conservatori a tots els alumnes de 4º de primària.

Xàtiva 4 de març de 2016.- El regidor, Joanjo Garcia Terol (Compromís), la directora del conservatori, Carmen Badia, i el cap d’estudis, Juan Carlos González, han presentat aquest migdia la XIV Setmana Cultural del Lluís Milà. En aquesta edició, la qual tindrà lloc del 4 al 15 de març s’han preparat 4 concerts a càrrec dels alumnes del centre, 2 audicions, un taller i 2 presentacions de documentals i treballs musicals a més de jornades de portes obertes.

Segons Joanjo Garcia Terol “Des de la regidoria estem molt satisfets del treball que s’està fent al centre perquè amb iniciatives com aquesta, o el curs de Suzuki de la passada setmana, estem obrint les portes del Conservatori i donant a conèixer tot el que es fa. En definitiva estem posant en valor un centre municipal que va endavant pràcticament amb recursos propis”.

La XIV Setmana Cultural tindrà com a acte central, el dia 11 de març a l’auditori de Sant Agustí, un concert-intercanvi a càrrec de la Banda del Conservatori Professional Municipal de Riba-roja del Túria i la Banda del Conservatori Professional Municipal Lluís Milà de Xàtiva. Com ha dir la directora del Conservatori, Carmen Badia, “per a nosaltres és molt important realitzar intercanvis amb altres centres o entitats perquè és la millor manera que els alumnes coneguen com es treballa en altres llocs i enriquisquen la seua formació a partir d’altres experiències”. En aquesta actuació el centre retrà homenatge a la figura de Miguel de Cervantes en acomplir-se enguany el 400 aniversari de la seua mort. Interpretaran 3 peces:

  • Alcalá de Henares”, peça de cercavila.

  • Man of la Mancha”, una selecció del musical amb llibret de Dale Wasserman, música de Mitch Leigh i lletres de Joe Darion.

  • En un lugar de la Mancha”, obra del valencià Ferrer Ferran.

D’altra banda, s’han preparat dos jornades de portes obertes per que visiten el centre i coneguen el seu funcionament tots els alumnes de 4º de primària dels col·legis de Xàtiva. Aquesta visita es completarà amb 2 concerts didàctics a càrrec dels alumnes del conservatori.

També s’ha previst una audició a la Casa de l’Ensenyança utilitzant les diferents sales del museu. “El que volem és que la música els barrege amb altres arts com ara la pintura”, ha dit Badia. A més d’aquests actes dimecres tindrà lloc un taller amb el reputat luthier Sergi Martí, expert en instruments de corda, i la presentació de diverses obres audiovisuals i musicals.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...