MÉS DE SIS MIL USUARIS VISITEN LA NOVA WEB DE XÀTIVA TURISME EN DOS MESOS

La nova web de Xàtiva Turisme s’ha estrenat amb molta acceptació. A banda de l’alt nombre de visitants, destaquen les estadístiques que indiquen l’interès que els continguts de la pàgina desperten entre els usuaris

Xàtiva, 9 de març de 2016.- Més de sis mil usuaris han visitat el nou portal de turisme de la ciutat de Xàtiva, xativaturismo.com, des què es va presentar oficialment a la Fira de Turisme Fitur el mes de gener passat. De les estadístiques oferides per l’empresa Xatcom.net, encarregada del disseny i manteniment de la web, potser les més interessants fan referència a la qualitat de les visites, més que a la quantitat. En efecte, per cada sessió, durant el període en el qual el visitant interactua amb la web es consulten una mitjana de set pàgines. Això fa que la durada mitjana per sessió siga superior als quatre minuts. És a dir, els internautes s’interessen molt pels diversos continguts proposats, que capten la seua atenció durant una bona estona, en relació als hàbits estàndar de navegació.

Una de les dades més significatives, pel que fa al comportament en una web d’aquestes característiques, és l’anomenada taxa de rebot. Es tracta del percentatge de visites que abandonen la pàgina en pocs segons sense haver interactuat, sense consultar cap contingut més enllà de la pàgina principal. En la web de Xàtiva Turisme és excepcionalment baix, només d’un 17%. A més, un de cada quatre visitants tornen a visitar la web una altra vegada, la qual cosa indica la varietat i la qualitat dels continguts.

En conjunt, des de la posada en marxa de la web, s’han vist més de 40.000 pàgines. A banda de la portada, les més visitades han estat les del Castell de Xàtiva i Xàtiva Monumental. Durant tot l’any la web de Xàtiva s’anirà actualitzant amb notícies d’actualitat d’interès turístic i nous continguts, per tal de mantindre l’interès dels visitants. Des de l’estrena del portal s’han incorporat noves propostes dedicades a la Xàtiva antiga i a les Falles i ja està en preparació una pàgina de la Setmana Santa xativina.

Per últim, cal destacar que el 50% de les visites a la web s’han fet des de dispositius mòbils, tablets o smartphones. Açò, que indica la tendència actual d’Internet, es va tindre en compte a l’hora d’elaborar la web, ja que està feta amb disseny completament responsive que s’adapta de manera òptima a la mida de cada pantalla.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...