XÀTIVA PRESENTA EL DISPOSITIU DE SEGURETAT, NETEJA I SANITAT PER A FALLES

Policia i Neteja viària reforcen les seues plantilles i sanitat posa en marxa una campanya per previndre el consum i la venda d’alcohol a menors.

Xàtiva 10 de març de 2016.- L’Ajuntament de Xàtiva ha presentat aquest migdia el dispositiu especial per a Falles. Es tracta d’un operatiu on treballen de manera coordinada les Àrees de Seguretat Ciutadana, Neteja Viària i Sanitat.

La regidoria de Prestacions Sanitàries, dirigida per Cristina Suñer, participa per primera vegada en aquest dispositiu amb la posada en marxa d’una campanya de prevenció de consum i venda d’alcohol a menors. Des de la regidoria es distribuiran fullets informatius als centres educatius i es faran inspeccions per que els locals no venguen alcohol a menors. Aquesta tasca de supervisió i sanció la faran 3 agents de la policia local els quals també actuaran al carrer requisant qualsevol beguda alcohòlica a menors de 18 anys. Suñer ha destacat que “és necessari actuar per previndre conductes que no són saludables. No es tracta de perseguir el menor com a aquells que es lucren amb la venda”. A més, de l’àrea de prestacions sanitàries també s’ha informat a Salut Pública sobre els establiments ambulants de venda de menjar per que s’inicien les inspeccions pertinents.

D’altra banda, des de la regidoria de Neteja Viària s’ha preparat un ampli dispositiu material i humà. Es col·locaran des del dia 15 de març 20 contenidors extra, per a ús exclusiu dels fallers, al voltant dels casals i s’han preparat 300 papereres de cartró per cobrir la zona de les falles i els carrers de major afluència. A més durant la setmana estarà operativa tota la maquinària (3 agranadores, 4 camions, 3 cubes, 3 retroexcavadores i 3 furgones pickup) En quant al dispositiu humà s’amplia la plantilla en 4 treballadors i s’augmenten els equips de neteja per actuar en les zones dels monuments i dels actes. El major esforç d’aquest operatiu es farà la Nit de la Cremà. Treballarà el 100% del personal i de la maquinària perquè el dia 20 és Diumenge de Rams i ja es celebren processons. A més Pilar Gimeno, regidora de l’àrea ha recordat als fallers que “És important que cada comissió faça un ús responsable dels materials i que quan acabe la setmana retiren tota la decoració i la dipositen en l’ecoparc per a poder-la reciclar”.

Per últim la regidora de Seguretat Ciutadana, Mariola Sanchis, ha presentat l’operatiu de policia, bombers i protecció civil. A partir del dia 15 treballarà el 100% de la plantilla de policia per a poder reforçar cada torn amb 5 persones. Es prestarà especial atenció a la coordinació dels actes col·lectius com ara l’entrega de premis, l’ofrena o les “mascletaes”. Per cobrir aquests actes de la manera més eficient possible hem de destacar la col·laboració dels efectius voluntaris de Protecció Civil, que també estaran presents en els esmentats actes treballant per vetlar per la seguretat de totes i tots els ciutadans de Xàtiva” ha afegit Mariola Sanchis.

Cap destacar també el treball previ. La policia començarà el proper dissabte 12 de març a senyalitzar desviaments i habilitar itineraris alternatius de manera progressiva segons vaja avançant la instal·lació i muntatge dels monuments fallers. A més durant la nit de la cremà s’ha preparat un equip de 12 policies, 20 bombers, entre operatius del consorci i de la unitat d’Almansa, i tota la plantilla de neteja.

Les regidores han agraït la col·laboració i implicació de tots els efectius i han desitjat a tots els fallers i falleres unes bones falles sense oblidar demanar-los que aquests dies regne el civisme.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...