L’AJUNTAMENT PROGRAMA ACTIVITATS D’ANIMACIÓ INFANTIL ELS DIUMENGES A L’ALBEREDA

Lorente: “aquest programa d’animació pretén ser un espai obert a la convivència entre xiquets i xiquetes de la nostra ciutat”

Xàtiva, 28 de març de 2016.- El primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Xàtiva, Miquel Lorente ha anunciat l’inici d’un programa d’activitats d’animació infantil els diumenges a l’Albereda a partir del proper mes d’abril i fins desembre. La iniciativa consisteix en la realització d’activitats de caràcter cultural, lúdic i educatiu dirigides al segment de públic d’edat compresa entre els 3 i els 12 anys. Segons Lorente, “aquest programa d’animació pretén ser un espai obert a la convivència entre xiquets i xiquetes de la nostra ciutat, facilitant activitats de participació activa del tot el públic assistent, així com l’educació en valors, potenciant la integració i la igualtat entre homes i dones”.

Les activitats es dividiran en quatre blocs anomenats diumenges lúdics, diumenges culturals, diumenges de tallers i diumenges esportius. Cada diumenge programat hi haurà almenys dues activitats diferents, les quals tindran lloc a les 11, 11:40, 12’20 i 13 hores, totes elles assistides per monitors.

Els diumenges lúdics estaran conformats per activitats en equip que fomenten els jocs tradicionals i populars. Les dates reservades per als diumenges lúdics seran el 10 d’abril, el 5 de juny i el 13 de novembre.

Els diumenges culturals se dedicaran a la música, el ball, el teatre, conta contes i activitats de foment de la lectura. Les dates previstes són el 24 d’abril, el 25 de setembre i el 27 de novembre.

Els diumenges de tallers consistiran en organitzar activitats de dibuix, manualitats, màgia o cuina, mentre que els diumenges esportius estan destinats a la pràctica esportiva i a la realització d’exhibicions i competicions.

Per a la organització de les activitats s’ha tingut en compte la disponibilitat de personal que conega el llenguatge de signes, la programació d’activitats en llengua valenciana i la vinculació d’aquestes a la tradició cultural i la història de Xàtiva. Per a un millor desenvolupament dels actes, es formaran grups en funció de l’edat dels participants.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...