DEMÀ TINDRÀ LLOC L’EXECUCIÓ HIPOTECÀRIA SOBRE SANTA CLARA

El regidor Ignacio Reig es personarà en l’acte d’alçament per fer constar la condició de BIC de l’immoble i conéixer els plans del nou propietari de cara a la situació actual del monument

Xàtiva, 31 de març de 2016.- Demà a les 10h, el jutjat ha fixat el termini per a l’alçament de l’edifici de l’exconvent de Santa Clara, com a finalització del procediment d’execució hipotecària de l’immoble. El regidor de Gestió del Patrimoni Municipal, Ignacio Reig, es personarà en l’acte per fer constar a la nova propietat -Altamira, societat immobiliària del Banc de Santander- la condició de Bé d’Interés Cultural que afecta a l’exconvent, així com de l’obligació d’establir un horari de visites al públic que marca la legislació vigent. Reig ha manifestat que “anem a iniciar converses amb els nous propietaris del monument per tal de crear un clima favorable de cara a la situació actual i a la futura gestió del monument”.

Segons el regidor, la pròpia immobiliària hauria mostrat la seua predisposició a buscar una eixida factible a aquesta situació. Està previst que demà representants de l’entitat financera es reunisquen amb l’alcalde Roger Cerdà per a una primera presa de contacte, una vegada s’haja fet efectiu el traspàs de la propietat del convent.

El procediment judicial d’execució hipotecària es va iniciar a instàncies del Banc de Santander per tal de rescabalar un deute de 8’2 milions d’euros contret per la constructora Ordisa. L’edifici va ser venut a aquesta constructora en 2006. En aquella ocasió, l’anterior equip de govern, amb Rus com alcalde, va deixar passar l’oportunitat d’adquirir-lo per 2’4 milions d’euros. Més tard, en 2009, Rus va anunciar la construcció d’un hotel de luxe en el convent, projecte que no mai va veure la llum. La matriu del Grup Ordisa va acabar entrant en situació de concurs de creditors.

Cal recordar que en juliol de 2003 el conjunt monàstic va ser declarat BIC. Tanmateix, el monument es troba tancat des que les monges clarisses l’abandonaren en 2002. Aquesta circumstància ha provocat que es disperse la major part dels objectes de valor i obres d’art que s’hi trobaven, segons denunciaren en el seu moment tant PSPV-PSOE, com EUPV i Compromís, mentre formaven part de l’oposició.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...