ELS ESCOLARS SE’N VAN A L’HORT A SABER MÉS DE L’ALL TENDRE DE XÀTIVA

Pep Gimeno Botifarra i un productor d’alls tendres fan les delícies dels alumnes contant-los les particularitats d’aquest conreu

Xàtiva, 11 d’abril de 2016.- Un grup de 20 alumnes de 6è curs, provinents del col·legi Martínez Bellver de Xàtiva, ha visitat aquest matí una plantació d’alls tendres molt a prop de la Séquia de Meses. És tracta de la primera d’una sèrie de visites d’escolars programades al llarg de les pròximes dues setmanes, organitzada conjuntament per les regidories d’Educació i Promoció Econòmica, amb la col·laboració de la Policia Local.

La regidora d’Educació, Amor Amorós, ha explicat que es tracta d’una activitat oberta a tots els centres educatius de la ciutat. Segons Amorós, “açò és l’inici d’allò que ha de ser el projecte de ciutat educadora, activitats encaminades a transmetre als escolars el nostre patrimoni, en sentit ampli”.

La visita, que ha començat a les 9 del matí, s’ha perllongat per espai de tres hores, on els escolars han pogut gaudir de les explicacions de Pep Gimeno Botifarra i del llaurador que conrea el bancal en qüestió. En concret, el llaurador els explica als xiquets i xiquetes tot el procés de producció del principal producte agrícola autòcton, mentre que el cantaor els conta tota la tradició d’aquest conreu al camp de la ciutat. L’experiència no pot ser més deliciosa per a la jovenalla.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...