EL PRESIDENT DE LA FVMP RECLAMA A XÀTIVA UNA MILLORA DEL FINANÇAMENT MUNICIPAL

La Casa de Cultura acull l’executiva de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies

Xàtiva, 26 d’abril de 2016.- Aquest matí, la Casa de Cultura ha acollit la reunió ordinària de la Comissió Executiva de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP). L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, qui forma part d’aquesta executiva, ha tingut unes paraules de benvinguda per als alcaldes i alcaldesses presents en la reunió. Cerdà ha agraït l’elecció de Xàtiva “com a seu d’una de les primeres reunions itinerants de l’executiva que té previst dur a terme la FVMP per tal d’acostar-se als municipis valencians”. L’alcalde ha expressat el seu desig de que “aquesta nova etapa de la FVMP siga fructífera i siguem capaços d’arribar a un consens per treure avant totes les nostres reivindicacions, especialment en matèria de finançament municipal”.

En aquesta mateixa línia, el president de la FVMP i alcalde d’Elda, Rubén Alfaro, ha destacat la demanda d’una millora del finançament de les administracions locals durant la seua intervenció inicial. Per a Alfaro, els ajuntaments són l’única administració pública que ha complit amb els objectius de despesa marcats per la Unió Europea. Tanmateix, segons les seues manifestacions, el Govern de l’estat no permet variacions a l’alça del tope de despesa fixat per als ajuntaments.

Alfaro ha fet esment a la reunió mantinguda dissabte passat amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, per tal de reivindicar una millora del finançament autonòmic, ja que, segons el president de la FVMP, “la mancança de recursos la pateixen els nostres veïns i veïnes que no poden accedir als serveis públics bàsics, com educació, sanitat o inversions públiques, en condicions d’igualtat amb altres territoris de l’estat”.

Entre els arguments aportats per Alfaro, destaquen les xifres del superàvit comptable generat pels ajuntaments a tota Espanya (5.000 milions €) i a la Comunitat Valenciana (al voltant de 550 milions €) durant 2015. Per al president de la FVMP, “no pot ser que siguem l’única administració que ha complit i que se’ns maltracte en no deixar-nos gastar part d’eixe superàvit que parteix de l’esforç dels veïns i veïnes dels municipis valencians”.

A juí del president, en allò que va de legislatura, els alcaldes i alcaldesses estan fent un esforç per dignificar la política en uns moment de desprestigi, aproximant-se i atenent quotidianament als problemes de la ciutadania. Alfaro ha manifestat que “els alcaldes tenim unes competències morals quan els ciutadans ens traslladen els seus problemes. El que necessitem són recursos suficients per poder atendre’ls adequadament, com a administració més pròxima”.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...