L’AJUNTAMENT INICIA UNA CAMPANYA DE CONTROL D’ENDERROCS EN CONTENIDORS DE FEM

Les regidories de Neteja Viària, Urbanisme i Seguretat Ciutadana es coordinen davant l’increment significatiu d’aquesta pràctica il·legal.

Xàtiva 13 de maig 2016.- Les regidories de Neteja Viària, Urbanisme i Seguretat Ciutadana han acordat treballar coordinades per pal·liar la presència d’enderrocs provinents d’obres il·legals als contenidors de fem. Aquesta decisió s’ha pres després d’advertir que en els darrers mesos s’ha produït un increment d’aquesta pràctica il·legal. Segons ha dit Pilar Gimeno, regidora de l’àrea de neteja Viària “la recollida dels sacs d’enderrocs per part dels serveis de neteja va en detriment de tots i totes perquè inverteixen hores extra que costen diners a tots els veïns i veïnes de Xàtiva. A més, eixes bosses no es poden carregar en els camions de fem normals i han de retirar-los amb vehicles especials”.

La iniciativa, en la qual participen les tres regidories, pretén destinar recursos humans (inspectors i policies) per detectar l’origen dels enderrocs i sancionar els responsables de l’obra. Cristina Suñer, regidora d’urbanisme ha recordat que “deixar els enderrocs poden ser fins a 600 euros de sanció però a més cal sumar el que suposa estar fent unes obres il·legals, és a dir, sense l’autorització de l’Ajuntament. Vam dir que a l’oficina d’urbanisme s’havia acabat la barra lliure o fer la vista grossa i ho estem complint”.

Per altra banda, des de la regidoria de Seguretat Ciutadana, Mariola Sanchis, ha assenyalat que la policia actuarà d’ofici davant aquests casos. Sanchis ha recordat que també cal mantindre buits els contenidors d’obra durant els caps de setmana, “aquestes mesures no responen a cap afany recaptador. Volem conscienciar els ciutadans i ciutadanes de la importància de deixar els enderrocs on cal i acomplir amb la legalitat urbanística”.

Aquesta campanya es farà extensiva a la zona de Bixquert, on també s’han detectat moltes restes provinents d’esporgues. Per reforçar la iniciativa es col·locaran uns vinils que recorden la prohibició de llançar branques i altres element als contenidors de residus urbans. Aquests materials deuen traslladar-se a l’ecoparc.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...