LA CORPORACIÓ REP ALS ALUMNES DEL SIMARRO QUE PARTICIPAREN EN ELS ACTES DE MAUTHAUSEN

L’institut ha desplegat una experiència educativa per investigar la qüestió dels camps de concentració, des de diverses perspectives i enfocaments

Xàtiva, 23 de maig de 2016 .- Aquest matí, un grup de set alumnes de primer de batxillerat i el director de l’IES Lluís Simarro de Xàtiva, Juan David Ferrandis, han sigut rebuts per representants de la Corporació Municipal. Els alumnes han participat enguany en els actes d’homenatge a les víctimes que se celebren anualment al camp d’extermini de Mauthaussen-Gusen. En la recepció han participat l’alcalde Roger Cerdà i el regidor de Memòria Històrica, Alfred Boluda, junt amb el primer tinent d’alcalde, Miquel Lorente; la segona tinent d’alcalde, Cristina Suñer; la regidora d’Educació, Amor Amorós; la regidora de Medi Ambient, Pilar Gimeno; la regidora de Dona i Igualtat, Francesca Chapí i el portaveu del Grup Municipal de Ciudadanos, Juan Giner.

En el camp de Mauthausen-Gusen cinc persones nascudes a Xàtiva varen perdre la vida: Ricardo Chàfer Daroca (Ɨ 22/04/1945), José Aurelio Francés (Ɨ 30/07/1942), Ramon Amat Carol (Ɨ 20/12/1941), Vicente Colomer Vila (29/11/1941), Rafael Perelló Tormo (Ɨ 07/12/1941). A més, Antonio Martínez Ballester va ser alliberat amb vida de Mathaussen i José Martínez Ramón va aconseguir eixir viu de Dachau.

Al llarg de l’any, des de l’IES Simarro, s’ha dut a terme un programa d’activitats diverses en relació amb els actes d’homenatge a les víctimes de la barbàrie nazi que s’hi celebren anualment al voltant de la data d’alliberament del camp, activitats en què han participat la comunitat educativa i la societat en general.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...