LA GVA REFRENDA LES POLÍTIQUES SOCIALS DE XÀTIVA AUGMENTANT EN MÉS DE 80.000 EUROS LA SUBVENCIÓ

El canvi de prioritats de l’Ajuntament es veu apuntalat per un increment del 15% en l’ajuda que concedeix la Generalitat

Angulo: “Xàtiva és una ciutat que rescata persones”

Xàtiva, 24 de maig de 2016 .- L’Ajuntament de Xàtiva rebrà un increment del 15% en la subvenció per al finançament de despeses derivades del funcionament dels centres i programes de serveis socials que concedeix anualment la Generalitat Valenciana. En números absoluts, la subvenció per a 2016 ascendeix a 629.547 euros, el que suposa 80.440 euros més que en 2015. Per a la regidora de Benestar Social, Xelo Angulo, “açò significa un reconeixement per part de la Generalitat a la bona tasca que s’està duent a terme des de l’Ajuntament en matèria social”. La regidora ha informat que el passat mes d’octubre va iniciar les gestions per tal d’aconseguir aquest increment de la subvenció, notificat ahir per la Generalitat.

Els diners d’aquesta subvenció aniran destinats a finançar serveis socials generals, amb el nou pla concertat, que suposarà el desplegament de programes per a família i infància, ajudes individualitzades d’emergència social i convivència que s’iniciaran encara en 2016 i es mantindran al llarg de la legislatura. Especialment considerable serà l’increment de la partida destinada al servei d’ajuda a domicili i programes d’intervenció, prevenció i inserció social, segons els plans que avança Angulo.

A més a més, la injecció de fons extra ajudarà a reforçar el finançament de mesures generals per a menors en règim obert, serveis socials especialitzats en atenció a menors, atenció a persones amb diversitat funcional, programes d’assistència per a malalts d’alzheimer, serveis especialitzats en atenció a la dependència i programes per combatre l’empobriment energètic.

L’anàlisi de les necessitats i de la problemàtica social de la ciutat ha estat una de les prioritats de la política del nou govern des de juny de 2015. La programació de les activitats, el foment de la participació de la societat civil, la implicació de totes i tots en la gestió dels programes o la gestió de les ajudes econòmiques ha contribuït a situar a les persones en el centre de l’acció de govern, segons Angulo.

La regidora remarca que “el departament de Benestar Social és un servei que tenen a la seua disposició totes les persones de la ciutat que ens necessiten. Estem visibilitzant i posant cara als expedients, humanitzant els processos i el propi sistema. Amb l’increment dels recursos els tècnics tornaran a eixir al carrer i la seua funció no solament se centrarà en el tràmit d’ajudes sinó en accions directes. Aquest canvi de model és qüestió de voluntat política i creiem que, tot i que encara queda molt per fer, estem en el camí. Xàtiva és una ciutat que rescata persones”.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...