BENESTAR SOCIAL PRESENTA EL PROJECTE FOTOGRÀFIC “INESGOTABLES”

La iniciativa, presentada el Dia Internacional contra l’Esclerosi Múltiple, pretén visibilitzar el dia a dia de persones amb diversitat funcional

Xàtiva, 25 de maig de 2016 .- La regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Xàtiva, Xelo Angulo, ha aprofitat el Dia Internacional contra l’Esclerosi Múltiple per presentar la campanya “Inesgotables”, amb la qual es pretén donar a conèixer la situació personal dels malalts afectats per aquesta i altres patologies. Durant l’acte de presentació, la regidora ha estat acompanyada pel president d’Axem 13, Ramón Villora i pel fotoperiodista Eduard Francés, autor del reportatge que dóna contingut a aquesta campanya.

Segons Angulo, “el que pretenem amb aquesta campanya és visibilitzar els casos personals de les persones afectades. Des que començàrem la nostra etapa de govern, hem procurat treure a la llum les diverses situacions de discapacitat que afecten a persones de Xàtiva. Hem començat amb els malalts d’esclerosi múltiple, però la idea és repetir l’experiència amb col·lectius afectats per altres malalties. Estendrem la iniciativa al llarg de la legislatura. La finalitat és ajudar a la integració d’aquestes persones en la societat, treballant els valors de la convivència i la igualtat, intentant implicar a la ciutadania per tal que, entre tots, aconseguim que aquestes persones tinguen unes millors condicions de vida”.

Inesgotables” és un projecte fotogràfic de sensibilització sobre persones amb diversitat funcional, elaborat per Eduard Francés. El projecte tracta de sensibilitzar a l’opinió pública per tal que conega la vida de persones amb diversitat funcional de diferents orígens patològics. El projecte reflexarà la situació de persones que pateixen malalties degeneratives, malalties mentals, exemples d’inserció social, etc. Segons l’autor, “les històries que contarem son molt a prop nostre, molt mes del que pensem. El projecte se centra a la ciutat de Xàtiva”. Francés creu que “hem de ser conscients de que hi ha persones amb una experiència de vida molt diferent. Les administracions han anant retallant durant anys les ajudes, complicant-los la vida a aquestes persones quan necessitaven tot el seu recolzament”.

El projecte es presentarà en format fotogràfic, en diferents exposicions. Constarà d’entre 15 i 20 imatges per sèrie. Està previst organitzar exposicions i xerrades en col·legis i instituts per poder apropar i donar a conèixer una realitat que ens afecta a tots.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...