XÀTIVA AMPLIA LES TITULACIONS QUE PODEN OPTAR A “LA DIPU ET BECA”

El 27 de juny es farà públic el llistat d’alumnes becats

Xàtiva, 8 de juny de 2016.- La regidora d’Educació, Amor Amorós ha informat aquest matí de que s’ha ampliat l’oferta de titulacions requerides que poden optar a cadascuna de les 23 beques oferides dins del programa “La Dipu et beca”, de la Diputació de València. A més, la regidora ha explicat que s’ha ampliat el termini de presentació de sol·licituds fins el pròxim 12 de juny.

Amorós ha comentat que una de les novetats d’enguany respecte a aquest programa d’ajudes és que la tramitació de les sol·licituds ha de fer-se exclusivament per via telemàtica, per adaptar la convocatòria a les exigències de la llei 39/2015 de procediment administratiu de les administracions públiques. Això fa imprescindible que els estudiants que vulguen demanar una beca de la Dipu hagen de disposar de certificat digital o DNI electrònic. El departament de Modernització de l’Ajuntament de Xàtiva pot expedir aquest tipus de certificat.

Altra de les novetats a què ha fet menció Amor Amorós és que enguany existeixen dos modalitats de beques; les que van dirigides a estudiants i les beques de postgrau. En aquest segon cas, l’Ajuntament està treballant en la elaboració d’una sèrie de projectes per presentar-los a la Diputació de València abans del 31 d’octubre. Aquestos projectes han reunir una sèrie de requisits com ser innovadors, millorar la gestió municipal, millorar la participació ciutadana i no tenir continuïtat en el temps. El fet de que la Diputació aprovarà algun d’aquestos projectes possibilitaria que, per tal de posar-los en marxa, l’Ajuntament de Xàtiva contractés estudiants durant un any, amb una remuneració de 1.000 euros al mes.

La regidora d’Educació creu que “en edicions anteriors ha tingut més pes les necessitats dels departaments de l’Ajuntament que les pròpies necessitats dels estudiants. Això ho estem revertint enguany. Esperem que, de cara a edicions posteriors, l’oferta de titulacions requerides siga més diversa”.

El llistat definitiu d’alumnes becats es farà públic el proper dilluns 27 de juny. Els alumnes desenvoluparan les seues tasques a l’Ajuntament de Xàtiva des de l’1 de juliol fins al 31 d’agost i rebran una remuneració de 500 euros al mes.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...