EXPERTS EN PATRIMONI ESCULLEN XÀTIVA COM A SEU D’UN SEMINARI INTERNACIONAL

A la trobada, a la qual assisteixen destacats arquitectes i conservadors, també participen la regidora d’Urbanisme i el de Patrimoni per explicar el model projectat a Xàtiva.

Xàtiva, 24 de juny de 2016.- Demà dissabte, l’antic hospital acollirà la tercera jornada del “Seminari Internacional d’Estratègies d’Intervenció i Conservació al Centres Històrics”. Un certamen organitzat per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la UPV que compta amb la participació de prestigiosos arquitectes i experts en l’àmbit del patrimoni, la conservació i la catalogació de béns. Entre totes estes figures destaquen noms com ara Gonzalo Arroita, consultor per a l’ONU en Sudamèrica de Patrimoni Cultural, Turisme i Reactivació Urbana i exdirector general de l’Agència per a la Revitalització Integral de la Ciutat Històrica de Vitoria-Gasteiz; la boliviana Ligia Peñaranda o membres del despatx d’arquitectura VTiM.

Segons ha destacat Cristina Suñer, regidora d’Urbanisme, “en estes jornades Xàtiva ha adquirit un pes especial perquè no és gratuïta la faena que estem fent i les línies de treball que estem desenvolupant per aconseguir el canvi de rumb del nucli antic”. Suñer va participar dijous i va traslladar l’interès i la urgència de l’Ajuntament per iniciar accions en el nucli antic, un dels més grans i rics de la Comunitat. En el mateix sentit, Jordi Estellés, regidor de Patrimoni ha assenyalat que “este tipus de jornades i foros d’opinió ens resulten molt útils per planificar la nostra estratègia perquè a Xàtiva comptàvem amb la matèria prima però feia falta voluntat política per revertir la situació i ara ha arribat, per fi, eixe moment”.

La segona tinent d’alcalde i el regidor de Patrimoni intervindran demà dissabte en el seminari apropant als assistents l’estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (DUSI) dissenyada per al nucli antic de Xàtiva. Cristina Suñer ha destacat que “amb la DUSI, la licitació del disseny del Pla Especial i les ajudes a les ARRU hem obert un camí per recuperar el cor de la nostra ciutat i amb ell el turisme, el patrimoni i la cultura”.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...