LA CONSELLERA D’HABITATGE SIGNA EL CONVENI AMB XÀTIVA PER REHABILITAR 100 CASES AMB UN PRESSUPOST DE 4,5 MILIONS

María José Salvador ha assenyalat que la rehabilitació és el vector del nou model econòmic del Consell i ha destacat el treball realitzat per l’Ajuntament.

Xàtiva 29 de juny de 2016.- La consellera d’Habitatge, Infraestructures i Vertebració del Territori, Maria José Salvador i l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, han signat, a l’antic hospital, el conveni de col·laboració per rehabilitar i reedificar 100 cases del nucli antic i el barri del Carme. Esta iniciativa inclosa en el pla estatal d’Actuacions de Rehabilitació i Regeneració Urbana (ARRU) preveu una inversió fins desembre de 2017 de fins a 4,5 milions.

Segons Roger Cerdà “el conveni que signem hui és la inversió més important que podrem fer durant aquesta legislatura en matèria de rehabilitació del nucli històric”. L’alcalde creu que aquesta actuació suposa una aposta decidida per la millora de les condicions de vida al casc antic, “començant el canvi de model urbanístic a que aquest govern es va comprometre per tal que s’evite la despoblació, es tornen a obrir negocis i el nucli antic vaja convertint-se en un motor econòmic i d’ocupació d’aquesta ciutat”.

Després de la signatura, Salvador ha visitat acompanyada per Cerdà i la regidora d’Urbanisme i encarregada de l’ARRU, Cristina Suñer, el centre històric de Xàtiva. La consellera ha destacat que per al nou govern la rehabilitació i la regeneració urbana ha de ser el vector del nou model econòmic. No apostarem per creixements insostenibles que no protegisquen el nostre territori”. D’altra banda la consellera ha valorat molt positivament el treball realitzat des de l’Ajuntament per a convertir-se en un dels 8 municipis de la Comunitat que compten amb estes ajudes. A més ha assenyalat que “per cada lloc de treball que genera l’obra nova se’n creen 3 en la rehabilitació i per tant rescatarem edificis, persones però també oficis”.

Per la seua banda, Cristina Suñer, regidora d’Urbanisme ha volgut incidir en “l’immens esforç que estem fent per canviar el model de ciutat. A més d’estes ajudes que permetran a 100 famílies arreglar les seues cases, hem dissenyat una ambiciosa estratègia de Desenvolupament Urbà Integrat i Sostenible, la DUSI, que planteja tot un seguit d’accions concretes destinades a revitalitzar el nucli antic. Si aconseguim l’ajuda europea tindrem 5 milions d’euros per completar plans com este del ARRU i, sense dubte, assolirem el nostre objectiu”.

La consellera també ha signat al llibre d’honor i ha rebut un llibre de la ciutat com a present.

Les ajudes per a rehabilitar i reedificar al nucli històric i el barri del Carme formen part del pla de subvencions ARRU on participen el Ministeri de Foment, la Conselleria d’Habitatge i l’Ajuntament. Es subvenciona el 50% les obres. Estes ajudes van des dels 20.000 als 30.000 euros i es podran demanar fins desembre de 2017.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...